Recordopbrengst Drunens Wandelfestival: bijna 43.000 euro.

07-11-2018 17:32


Auteur: Dik de Joode - ad.nl/oosterhout 

De Durea Wandeltocht was de voorloper van het Wandelfestival Drunen. Het doel bleef hetzelfde: de strijd tegen kanker.

Foto: Jeroen de Jong / Beeld Werkt.
DRUNEN - De eerste editie van het Drunens Wandelfestival heeft een recordbedrag van € 42.917,87 voor het goede doel opgeleverd. Dat heeft het bestuur van de stichting Wandelen tegen Kanker dinsdag bekendgemaakt.


Het Drunens Wandelfestival is de opvolger van de Durea Wandeltocht, die 10 jaar ten bate van Pink Ribbon in Drunen werd gehouden. Na het evenement in juni werd al 40.875 euro aan inschrijfgelden en donaties geteld. ,,Het definitieve bedrag van bijna 43 mille is opgebouwd uit alle inschrijf- en parkeergelden, de inhoud van alle spaarvarkentjes, de winst uit de merchandise, een gedeeltelijke verkoopopbrengst van foodtrucks en de sponsorbedragen", zegt Nicolette Slot-Roefs, voorzitter van de stichting Wandelen tegen Kanker.


Opvallend zijn volgens Slot-Roefs alle extra donaties van lopers, een schenking na een crematie, een deel van de vertrekpremie van de Heusdense burgemeester Jan Hamming en de vele diensten in natura rondom het wandelfestival. 


Enquête:

Het eind van de borstkankermaand vormt voor de organisatie van het Drunens Wandelfestival de officiële aftrap voor de organisatie van de tweede editie. ,,Direct na de eerste editie hebben we een enquête onder alle lopers uitgezet. De uitkomsten gebruiken we om ons festival nog beter te maken. We gaan dus zeker wat doen met de opmerkingen en tips."


De eerste editie van het festival trok 2.431 wandelaars. Er waren drie wandelafstanden. De tocht werd georganiseerd door de stichting Samen Wandelen Tegen Kanker.


De tweede editie is op 22 juni 2019. Bron: www.ad.nl