Recordopbrengst voor Kerkwijk Cross: 2730 euro voor Roparun.

23-02-2020 16:34


Auteur: Bertjan Kers - ad.nl/zaltbommel
VIDEO: KERKWIJK - De 29ste editie van de Kerkwijk Cross was zaterdag 22 Feb 2020 een groot succes. Met een flink deelnemersveld en vooral een fantastische opbrengst voor het goede doel. Hardlopers, deelnemers aan de 'nul' kilometer en sponsors brachten samen 2730 euro bijeen voor de Stichting Roparun. 


De Kerkwijk Cross mag dan geen Boomgaardloop meer heten, het loopevenement is er niet minder zwaar door geworden. ,,Vooral door de vele bochten, die bovendien steeds gladder werden, was het pittig", zei Ernst van der Vlist. Hij liep een week geleden nog de Singelcross in Zaltbommel en deed nu voor de eerste keer mee in Kerkwijk. Voor herhaling vatbaar, wat hem betreft. (tekst gaat verder onder de foto)De Kerkwijk Cross, vlak voor de start van de ruim 30 junioren.

Foto: Bertjan Kers/BD.


 


Een échte cross:

Volgens organisator Gerard Bambacht van het Roparunteam Brandwijk Bommelerwaard Runners is dat ook het verschil met de Singelcross. ,,Dat is een parkloop en door dit parkoers met de moeilijkere ondergrond mag je dit evenement echt een cross noemen."


Uitblinker:

Absolute uitblinker van de 8 kilometer bij de senioren was Kidane Keleta Gebremariam. Hij liep de afstand in 30 minuten en een beetje, ruim anderhalve minuut sneller dan de nummer twee. Na de finish liep de winnaar, lid van atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught, zelfs nog het halve parkoers door, misschien omdat hij vorig jaar een ronde te weinig had gelopen.


(tekst gaat verder onder de foto)De allerjongste winnaars van de Kerkwijk Cross.

Foto: Bertjan Kers/BD. De cross trok meer dan 60 senioren en ruim 30 junioren. Dat is wel eens minder geweest, stelden Bambacht en VV Kerkwijk-voorzitter Johan Oomen. De laatste was blij dat de opbrengst voor het goede doel elk jaar hoger wordt en dat het een stuk drukker was dan andere jaren. ,,En ik ben blij dat we er als vereniging aan hebben kunnen bijdragen."Zo zie je maar, elke keer dat je denkt dat je het dieptepunt hebt bereikt, dat het niks meer wordt, moet je een tandje bij zetten en dan kan het toch weer beter gaan

Gerard Bambacht, Roparunteam Brandwijk Bommelerwaard Runners.Bambacht: ,,Zo zie je maar, elke keer dat je denkt dat je het dieptepunt hebt bereikt, dat het niks meer wordt, moet je een tandje bij zetten en dan kan het toch weer beter gaan. Dat geldt ook voor de mensen die met kanker te kampen hebben, de mensen voor wie we dit doen. Ik hoop dat de Kerkwijk Cross verder kan groeien en dat we volgend jaar door de honderd deelnemers gaan." 

 

Foto: Facebook.
Voor de Video van dit Artikel klik hier
Bron: www.ad.nl