Regisseur van beroemde en beruchte film Emmanuelle overleden.

14-09-2022 14:54

 

 

 

 

 

 

De Franse regisseur Just Jaeckin is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Cult Epics, het bedrijf dat diverse films van hem op dvd uitbracht, zondag 11 september namens de familie laten weten. De cineast was vooral bekend door de film 'Emmanuelle' uit 1974.

 

Jaeckin was al lange tijd ziek. De Franse erotische film Emmanuelle maakte de Nederlandse actrice Sylvia Kristel, die in 2012 op 60-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker, wereldberoemd. De film trok wereldwijd meer dan 100 miljoen mensen naar de bioscoop en kreeg verschillende vervolgen. In sommige landen, zoals Spanje, werd Emmanuelle zelfs verboden. De film droeg bij aan het toegankelijk maken van softporno, een genre dat dankzij Emmanuelle voor het eerst de bioscoop bereikte én vrouwen wist te trekken.

 

De regisseur wist het succes van Emmanuelle nooit meer te overtreffen. Jaeckin was ook beroemd als fotograaf. Hij kreeg vrijwel alle grote vrouwelijke sterren van de jaren zestig en zeventig voor de camera, zoals Jane Fonda, Jane Birkin en Brigitte Bardot. Zijn werk verscheen in gezaghebbende bladen als ELLE, Marie Claire en Vogue.

 

 

 

 

Bron: www.rtlboulevard.nl/entertainment