Remko loopt zich warm voor KIKA marathon op eiland Texel.

09-05-2021 18:26



Auteur: Tom Rietveld - internetbode.nl



Foto: Tom Rietveld.






ZEVENBERGEN - Met het rennen voor de Run voor KIKA Marathon Texel op 25 november wordt geld ingezameld voor 95% genezing van kinderen met kanker. Er worden honderden deelnemers verwacht, die vanuit het startvak 'De Kim' langs de iconische vuurtoren en prachtige Texelse stranden en duinen zo naar de finish rennen, waar ze feestelijk onthaald zullen worden.


Remko Mathijssen (44) uit Zevenbergen loopt zich al warm voor de grote KIKI marathon: "Ik vind het fijn om in beweging te zijn. Ik ben geen topsporter, maar een recreatieve sporter want ik moet gewoon werken. Ik loop al 15 jaar. Mijn snelheid is 11 tot 12 km per uur. Voor mij is dat prima. Toppers lopen 20 km per uur. Doordeweeks loop ik 4 keer per week. Ik wil rekening houden met onze jonge kinderen - een tweeling van 11 jaar - en daarom sta ik 's morgens om 5 uur op om zo'n 3 tot 5 kilometer te kunnen hardlopen en dan ben ik weer terug als de familie wakker wordt en we samen kunnen ontbijten voordat ik naar mijn werk ga. In het weekend wat later pas om 7:00 á 8:00 uur. En dan ren ik zo'n 10, 15 of 20 kilometer".


Al drie echte marathons:


"Ik heb tot nu toe drie echte marathons gelopen in Tilburg, Etten-Leur en de marathon in Rotterdam. En meegedaan in Willemstad, Princenhage en de Singelloop in Breda. Voor het goede doel eerder met Moerdijk voor de Europa Run van Parijs naar Rotterdam. Voor Villa Pardoes heb ik ook een wedstrijd gelopen".


Tot nu toe €2080,- opgehaald:


"Je begint met inschrijven bij KIKA en dan ga je het overal bekend maken, waar het maar kan. Via de speciale app kunnen kennissen, bedrijven en collega's donaties doen direct naar KIKA en via mijn persoonlijke app kunnen de mensen de inzameling volgen en zien hoe het loopt. Tot nu toe vanaf 16 april al € 2080 bij elkaar. De stand wordt bijgehouden op https://www.runforkikamarathon.nl/remko-mathijssen-texel-2021 ." 


"Presteren is leuk, maar ik ben maar amateur. Nu heb ik een schema opgesteld zodat ik 150 kilometer per maand loop. Na de zomer weer lange afstanden om me te focussen op de marathon in Texel. Eigenlijk doe ik mee omdat een collega van mij zes jaar geleden zijn dochter van 16 jaar heeft verloren na een ziekteproces van zes maanden. Dat heeft een enorme impact op mij gehad".


Tijd van 3 uur 45:


"Ik ga niet alleen naar Texel om mee te doen. Ik ga voor een mooie prestatie. Daar ben ik te sportief en te fanatiek voor. Ik ga een goede tijd lopen. Een halve marathon loop ik onder de 1 uur 45 minuten. Mijn snelste tijd voor een hele marathon van 42 kilometer is tot nu 3 uur en 51 minuten. Mijn doel voor Texel is nu 3 uur 45. Zes minuten minder dus. Daar moet ik flink voor trainen".






Bron: www.internetbode.nl