Renovatie en restyling in mei en juni 2022 voor Hospice Dôme.

16-04-2022 19:06

 

 

 

Hospice Dôme, Appelweg 49 in Amersfoort, zal in de maanden mei en juni 2022 een complete renovatie en restyling ondergaan. Alle ruimtes in het inmiddels 18 jaar oude gebouw, inclusief de tuin, worden prachtig opgeknapt en ingericht. Er wordt een compleet gemoderniseerde en eigentijdse uitstraling gerealiseerd en het hospice zal hierna weer volledig aan de huidige wensen en eisen voldoen.

 

Inmiddels zijn er met projectleider Jos Hartman (Bouwformaat) en binnenhuisstyliste Lieke Vingerhoed (By Thimble) concrete afspraken gemaakt over de daadwerkelijke uitvoering. Deze zal in de maanden mei en juni 2022 plaatsvinden.

 

Het hospice wordt functioneel geoptimaliseerd en de uitstraling wordt gemoderniseerd. Daarbij wordt ook de achterliggende tuin meegenomen. Na de noodzakelijke aanpassingen en het restylen zal er een woonvoorziening zijn gerealiseerd die aan de huidige wensen en eisen voldoet. De renovatie is voor een belangrijk deel mogelijk geworden door diverse donaties die de Stichting Vrienden van Dôme de afgelopen jaren mocht ontvangen.

 

Vrijwel alle werkzaamheden worden uitgevoerd door Amersfoortse bedrijven. Daarnaast zijn de direct omwonenden persoonlijk van de aanstaande renovatie op de hoogte gebracht. De renovatiewerkzaamheden vinden overigens binnenshuis en in de tuin aan de achterzijde plaats. Er wordt daarom geen of nauwelijks overlast voor de buurt verwacht.

 

 

Vanwege de bouwwerkzaamheden is het gebouw in mei en juni 2022 gesloten. 

 

Hospice Dôme verhuist dan tijdelijk naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. 

 

In dit tijdelijke hospice komen 4 bedden beschikbaar, hiervoor is een aparte afdeling vrijgemaakt.

 

 

Op dinsdag 5 juli 2022 zal de feestelijke heropening plaatsvinden, o.a. door burgemeester L.M.M. Bolsius. 

 

Op 6 juli 2022 verhuizen de gasten vanuit het Meander weer terug naar het dan volledig opgeknapte hospice.

 

Wendelien van Oostrom, directeur-bestuurder Hospice Dôme: “Met hulp van onze medewerkers en diverse externe professionals, ondergaat Hospice Dôme een metamorfose. Natuurlijk is het een spannende en enerverende tijd. Maar we krijgen er ook heel veel energie voor terug. Het is mooi om te zien hoe enthousiast iedereen zich inzet en aan de plannen meewerkt. We hebben er alle vertrouwen in dat we deze klus met elkaar tot een goed einde gaan brengen en het hospice nog mooier gaat worden dan het nu al is.”

 

 

 

Bron: www.destadamersfoort.nl