Rens (28) rent door alle straten van Apeldoorn tegen kanker.

28-07-2020 17:09Auteur: Natalie Polman - indebuurt.nl/apeldoorn
rens rent tegen kanker

Rens Korswagen (28) rent door alle straten van Apeldoorn tegen kanker.

Foto indebuurt.


 


Rens Korswagen (28) zou meedoen aan de Marathon van Rotterdam om geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding. De marathon werd twee keer uitgesteld. Rens bedacht een alternatief: rennen door álle straten van Apeldoorn. "Ik had tijd over."


"Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Zo ook een aantal in mijn persoonlijke kring", licht Rens zijn motivatie toe om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. "Ik kreeg steeds meer de behoefte om hier echt iets tegen te gaan doen."


Toen KWF Kankerbestrijding dit jaar de mogelijkheid bood om geld voor de stichting in te zamelen door mee te doen aan de Marathon van Rotterdam, besloot hij dan ook mee te doen. "In januari ben ik begonnen met trainen en de inzameling."'Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad'Maar toen kwam corona. De marathon werd uitgesteld van april naar oktober. En daarna werd 'ie uitgesteld naar april 2021. "Ik had tijd over", concludeert Rens. "Op internet zag ik hardlopers in Los Angeles en Rotterdam die 'every single street' in hun stad gingen rennen om geld in te zamelen tegen kanker. Ik dacht; 'Laat ik dat ook doen.'"Tekst gaat verder onder de Foto:
rens rent tegen kanker

Rens' hardloopshirt liet hij bedrukken door Robbie Stouten, die een werkplek heeft in de Nettenfabriek.

Foto indebuurt.
1.300 straten:

Afgelopen week begon Rens aan zijn eerste straten. "Op internet zag ik dat Apeldoorn 1.300 straten heeft. Ik heb de gemeente gevraagd hoeveel kilometer dat ongeveer is, maar dat konden ze me niet vertellen."


De Apeldoorner gaat nu uit van een gemiddelde van vijfhonderd meter per straat. "Reken daarbij dubbele kilometers die onvermijdelijk zijn en je komt uit op ongeveer duizend kilometer. Ik moet nog bekijken hoeveel ik per week ga rennen."


Mogelijkheid tot sjoemelen heeft hij in ieder geval niet echt. "Via mijn sporthorloge worden alle straten bijgehouden waar ik heb gerend. Verschillende mensen wezen me er al op dat ik stukjes straat had overgeslagen", lacht hij. "Maar ik ga niet rennen waar geen stoep of fietspad is. Het moet wel veilig blijven."

Doneren:

Het streefbedrag van €2.000 is inmiddels al bijna binnen. "Via social media heb ik iedereen gespamd", lacht hij. "En ingespeeld op een actie waarbij je vijf kilometer kon lopen voor het goede doel. Ik zei tegen ze dat ze bij mij niet hoeven te lopen, maar me wel vijf euro konden doneren. Zo heb ik ze hun slechte gevoel af laten kopen, haha."


Wil jij Rens ook helpen zijn streefbedrag binnen te halen?

Doneren kan via www.renstegenkanker.nl. Je kunt hem ook volgen op Instagram.
Bron: www.indebuurt.nl