RICHARD STAMP OVER AMPUTATIE GESLACHTSORGAAN: 'ERGSTE DAG VAN MIJN LEVEN'.

25-06-2021 19:37
Auteur: PLEUNI VAN DEN UDENHOUT - linda.nl/nieuws/fragment-gemist


Richard Stamp is 52 jaar als hij de diagnose peniskanker krijgt. Als gevolg van de ziekte moet het grootste deel van zijn geslachtsorgaan geamputeerd worden. Na de amputatie verkent hij zijn opties voor reconstructie.


De dag van de diagnose beschouwt hij als de ergste dag van zijn leven: "Op die ene dag in 1972, dat Arsenal de finale tegen Leeds verloor, na dan."KANKER:


Hij is vader van twee kinderen en drinkt graag een biertje met zijn vrienden. Maar hoe ben je iemand zonder penis? Hij gaat in de TLC-documentaire Shopping For A New Penis op zoek naar het antwoord op deze vraag. En op zoek naar de beste vervanging voor zijn verloren geslachtsorgaan. Is reconstructie mogelijk?


De diagnose is ongewoon en onderbelicht. Ongeveer 400 tot 600 mannen krijgen deze jaarlijks. Voor Stamp betekent het een complete verandering van zijn leven. De kanker is al te ver gevorderd en hij zal het grootste deel moeten laten weghalen. Na de amputatie kan hij niet meer werken. Hij ontvangt een uitkering en heeft moeite met zelfs de simpelste huishoudelijke taken.INTIMITEIT:


Het orgaan is weg, maar zijn seksuele gevoelens zijn er nog. Daten vindt hij moeilijk, maar hij is vastberaden open te zijn over zijn situatie. Na de amputatie is hij weleens intiem met vrouwen, maar altijd met vooraf de boodschap dat 'gewone' sex niet mogelijk is.


Hoe verder het herstel vordert, hoe meer zijn seksualiteit terugkomt én het verlangen naar een volledig functionerend geslachtsorgaan. Hij wil zijn nieuwe lichaam leren delen met een nieuwe partner.WEDEROPSTAND:


Anderhalf jaar na de amputatie is Stamp nog steeds zoekende. Zou er een goed alternatief zijn ter vervanging van zijn oude geslachtsorgaan? Plastic protheses met robotachtige functies of laboratoria waar ze stamcellen gebruiken voor reconstructie, hij komt op de gekste plekken.


Uiteindelijk komt hij in aanraking met falloplastie, een proces van een jaar lang, waarin stapsgewijs zijn penis weer tot een volledig functioneel geslachtsorgaan opgebouwd zal worden. Ter ere van deze stap geeft hij een groot feest voor vrienden en familie, met als thema 'de wederopstand'.
Bron: www.linda.nl