Rick Brandsteder duikt de Vecht in om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

06-06-2018 17:16


Auteur: Mathijs Steinberger - ad.nl/utrecht 

Rick Brandsteder doet mee met Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht.

Foto: privé.De bekende tv-presentator Rick Brandsteder doet mee met zwemevenement Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht. Op 2 september 2018 duikt hij de Vecht in om geld op te halen voor onderzoek tegen kanker. 

Brandsteder (34) groeide op in Breukelen. Door zijn inschrijving hoopt hij met een vriendenteam van oude vrienden uit Breukelen en vrienden van nu veel donaties binnen te halen voor Stichting Fight Cancer. ,,Ik heb in mijn familie meerdere malen te maken gehad met deze ziekte. Ik weet wat een impact het heeft op mensen en hun gezin. Door middel van onderzoek kunnen meer mensen genezen en kan kanker een chronische ziekte in plaats van dodelijke ziekte worden. Ik zwem dus graag 2000 meter in de Vecht voor dit goede doel'', laat hij weten.

Het zwemevenement is dit jaar voor het eerst in Stichtse Vecht. Vanaf Boom en Bosch in Breukelen zwemmen de deelnemers twee kilometer in de Vecht. De opbrengst gaat naar onderzoek door jonge, talentvolle onderzoekers en artsen.


Burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht heeft zich ook ingeschreven. De eerste burgervader heeft kanker en is niet in staat om mee te zwemmen. Met zijn inschrijving wil hij wel geld inzamelen. 
Bron: www.ad.nl