Risico blootstelling aan zonlicht op kinderleeftijd.

16-04-2019 16:40


Auteur: Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink.
Hot summer sky.
Blootstelling aan zonlicht op kinderleeftijd geeft grootste risico om op latere leeftijd huidkanker te krijgen


Één op de zes Nederlanders krijgt te maken met huidkanker. Blootstelling aan  zonlicht op kinderleeftijd geeft het grootste risico om op latere  leeftijd huidkanker te krijgen. Het Huidfonds wil de groei van  huidkanker stoppen en start daarom de campagne 'Zonnetjesweek'. 


Deze week vindt de Zonnetjesweek plaats bij meer dan 1500  kinderopvanglocaties en leren

kinderen op een positieve, speelse manier  over de zon en bescherming tegen UV-straling.


Huidkanker:

De verwachting is dat het aantal gevallen van huidkanker de komende 20  jaar zal stijgen met 57%. Het Huidfonds wil deze trend stoppen. Jantine  van 't Klooster, directeur-bestuurder van het Huidfonds: "Ouders beseffen niet dat hoe vaker kinderen verbranden door  de zon, hoe hoger de kans is dat zij later huidkanker krijgen."


Belangrijk:

het Huidfonds ouders en kinderen op een positieve manier leren omgaan  met de zon en zonbescherming. "Wij vinden de Zonnetjesweek belangrijk",  zegt zorgcoördinator Renate Aarts van kindercentrum Petito's. "Door deze  week gaan we met ouders in gesprek over zonbescherming  bij hun kinderen. Het is zó belangrijk om samen de kinderhuid goed te  beschermen. Daarnaast is het gewoon erg leuk om met de kinderen met dit  thema bezig te zijn en ze te leren hoe ze zich kunnen insmeren."


Zonbescherming:

Jantine van 't Klooster  is blij dat de campagne zoveel mensen bereikt. "Meer dan 230.000 mensen  is een fantastisch bereik. Tot we ouders van jonge kinderen bereiken,  blijven we ons met het Huidfonds vol passie  inzetten en gaan we door!" Marc Nahuys, dermatoloog en medisch  directeur bij Dermicis ondersteunt deze campagne van het Huidfonds van  harte: "Ik wil een huidkankervrije generatie zien opgroeien. Ouders  moeten zichzelf en hun kinderen goed beschermen in de  zon. Zonbescherming moet een gewoonte zijn. Daar heb je de rest van je  leven profijt van."Bron: www.medicalfacts.nl