Rob de kaasboer ‘on tour’ voor het goede doel.

14-05-2023 12:07

 

 

• Rob van Hoogdalem vertrekt met trekker en huifkar voor een tocht door Nederland om kazen te verkopen voor de Centra voor leven met en na kanker.

Rob van Hoogdalem vertrekt met trekker en huifkar voor een tocht door Nederland om kazen te verkopen voor de Centra voor leven met en na kanker. 

Foto: Paul van den Dungen.

 
 
 
 
 
 
 
ZEGVELD / WOERDEN • Rob van Hoogdalem uit Zegveld vertrok zaterdag 6 mei 2023 voor een tocht van vijf maanden door heel Nederland en eindigt op 30 september 2023  bij zijn thuisbasis, het Samen sterk huis, centrum voor leven met en na kanker in Woerden. Zijn doel: met zijn mooie kazen zoveel mogelijk aandacht vragen en geld verdienen voor het goede doel.
 

Met zijn antieke tractor met daarachter een speciaal ontworpen huisje doet Rob elke gemeente in Nederland aan. Ook hoopt hij via zijn vlog de kijkers diverse Centra voor leven met en na kanker te kunnen laten zien die Nederland rijk is. Daarnaast verkoopt hij kaas voor een goedkope prijs van slechts 10 euro per kilo. Dit zijn Goudse belegen kazen van 12 kilo. Wie een halve kaas van 6 kilo wil kopen, is ook van harte uitgenodigd dit te doen. De opbrengst gaat naar de centra die meedoen aan de actie. Wil je zelf een goedkope kaas kopen in deze dure tijd dan kan dit door op Koop een Kaas te drukken. “Ik kom bij je langs, privé, bij je bedrijf, de kerk, restaurant, of wat je maar kunt bedenken.”

 

Als het om aandacht vragen voor goede doelen gaat, schrikt Van Hoogdalem niet van een kilometertje meer of minder. Hij maakte vorig jaar al een fietstocht van 7.950 kilometer door heen en weer naar de Noordkaap te fietsen. Een fantastische prestatie, die het centrum in Woerden een comfortabele 18.000 euro opleverde.
 
 
 

Eerst even natellen:


Het was een prachtig moment, zaterdag op het Kerkplein. Daar waren de feestelijkheden rond het vertrek van Rob van Hoogdalem. Een massa mensen, een mooi zonnetje en natuurlijk de gedreven kaasboek zelf, maakten het tot een bijzondere bijeenkomst. Burgemeester Victor Molkenboer was aanwezig, net als Adri van Montfoort namens het Samen Sterk Huis in Woerden, het voormalige inloophuis ‘Leven met kanker’. Van Montfoort gaf het publiek een uitleg waarom het inloophuis van naam is veranderd en kocht een hele kaas van Rob voor 120 euro. Er werd handje contantje afgerekend, maar Rob wilde het wel eerst even natellen…

 

De muziek op het podium kwam van het fanfarecorps Excelsior, die dit jaar hun 120-jarig bestaan vieren. Daarnaast was er een optreden van een groot projectkoor die begonnen met de song uit de serie La Casa del Papel, gevolgd door Happy Days Are Here Again, Het Gouden Kazen lied, met een speciaal voor deze gelegenheid door Winny van Rij geschreven tekst op de melodie van het Slavenkoor en tenslotte het You’ll Never Walk Alone, waarmee Rob van Hoogdalem werd uitgezwaaid. Niemand twijfelt eraan dat hij zijn missie zal volbrengen, maar een hele kluif, dat blijft het natuurlijk wel voor de stoere kaasboer.
 

 

Voor heter vuren gestaan:


Rob vertrok voor een tour van vijf maanden door Nederland waarbij hij zoveel mogelijk gemeenten zal aandoen en daar de burgemeesters zal spreken. Zijn reisschema is te vinden op zijn website. “Het wordt een flinke onderneming, maar ik ga er voor”, zegt Rob, minzaam neerkijkend op zijn gehoor vanaf de bok van zijn wagen. “Ik heb al voor hetere vuren gestaan tijdens mijn fietstocht naar de Noordkaap. Het gaat allemaal om het goede doel. Ik hoop veel en vooral ook grote bestellingen te kunnen afleveren. Het zijn allemaal Gouds belegen kazen, ik weet zeker dat die geliefd zijn, overal in het land.”

 

Over de huifkar is Rob extra enthousiast. “Die heb ik zelf gebouwd en die trek ik met een Ferguson 35-tractor. Hij lijkt wel een beetje op de wagen van Pipo de Clown, ja. Nou, wie weet kom ik onderweg nog ergens een Mammaloe tegen, je weet het nooit. Er heeft zich al iemand gemeld die in boerenkostuum mij een dagje gezelschap komt houden. Dat is toch leuk? Het lijkt lang, maar 30 september kom ik hier het plein weer oprijden. Dan kan ik je nog veel meer vertellen.”

Geen kaas kopen, wel doneren?

 

 

Wil je geen kaas kopen maar wel een donatie doen? 

 

Dat kan op de speciale bankrekening van voor Robs Kaastour op naam van St. Inloophuis ‘Leven met kanker’: NL03 RABO 0318 3310 12. 

 

Alvast heel hartelijk dank.

 

www.robskaastour.nl