Rob Trip tijdelijk van tv om behandeling tegen prostaatkanker.

11-03-2019 16:50Auteur: Showredactie - ad.nlRob Trip.

Foto: ANP Kippa.
Presentator Rob Trip (59) is voorlopig niet te zien en te horen in de televisie- en radioprogramma's van de NOS. Bij Trip is onlangs prostaatkanker geconstateerd en hij wordt hier de komende periode voor behandeld. Hij komt terug, maar weet nog niet wanneer, laat de NOS zojuist weten.


Trip moet daarom de presentatie van de live-uitzendingen van het NOS Slotdebat (19 maart 2019) en de NOS Uitslagenavond (20 maart 2019 ) in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen 'zeker aan zich voorbij laten gaan'. Wie de presentatieklussen van hem overneemt, maakt de NOS op een later moment bekend. Rob Trip is presentator van het NOS Journaal, NOS Met het Oog op Morgen en het Gesprek met de minister-president.


Relativeren:

In 2001 moest Trip langere tijd zijn werkzaamheden voor radio en tv neerleggen. Hij belandde destijds na een herseninfarct in een coma en zweefde op het randje van de dood. Uiteindelijk is hij, tegen de verwachting is, geheel hersteld. ,,Ik denk dat die gebeurtenis bepaalde dingen in mijn karakter heeft versterkt. Een broertje dood hebben aan mensen die zich aanstellen. Kunnen relativeren. Dingen met een korreltje zout nemen. Dingen doen die ik echt leuk vind. En ik zeg nóg vaker 'nee' tegen dingen waar ik geen zin in heb. Het interesseert me dan echt niet wat anderen daarvan vinden", vertelde hij in 2014 in een interview met De Gelderlander.


,,Ik denk er allang niet meer elke dag aan. Dat slijt. Wat wel zo is: ik werk ook voor de Hersenstichting en kom dan mensen tegen die slecht kunnen spreken, of moeilijk mobiel zijn.


Dat is confronterend. Dan denk je: zo had het ook af kunnen lopen."Bron: www.ad.nl