Robbie Hageman maakt rentree na hersentumor: ‘De artsen zeiden dat ik nooit meer zou mogen kickboksen’.

20-06-2021 18:04Auteur: Ron Emmerink - ad.nl/vechtsportRobbie Hageman debuteerde met een overwinning voor Glory in de Johan Cruijff Arena.

Robbie Hageman debuteerde met een overwinning voor Glory in de Johan Cruijff Arena. 

Foto: James Law, Glory Sports International.


De veelbelovende kickbokscarrière van Robbie Hageman (30) kwam in een ongewilde pauzestand toen tweeënhalf jaar geleden een hersentumor bij de jonge vechter werd ontdekt. Bij Glory Kickboxing gloorde een mooi toekomst, maar deze leek voorbij. Hageman gaf de moed echter niet op, bleef trainen en werd succesvol geopereerd. ,,Opgeven was voor mij geen optie."


Het vechten zit bij Hageman in het bloed en dat blijkt wel uit het feit dat de kickbokser niet wilde opgeven nadat hij slecht nieuws kreeg. Naast de steun van zijn familie en vrienden sleept zijn geloof hem door donkere tijden en gaat het licht weer schijnen. Tegen Vechtsport Info zegt Hageman blij te zijn de ring weer in te mogen. In het najaar staan er al twee wedstrijden gepland.Prestatie:


Niet alleen zal Hageman dit jaar nog te zien zijn, in 2022 staat hij bij een van de grotere vechtsportorganisaties in de ring. ,,Ik kan nog niet zeggen bij wie, maar het gaat gebeuren", aldus de kickbokser die een voorbeeld wil zijn dat je nooit moet opgeven.


Vorig jaar vertelde Hageman al een rentree te willen maken en nu wordt het werkelijkheid. Tegen Omroep Brabant zei de kickbokser destijds; ,,Het is een prestatie voor mijzelf. Ik denk dat ik de eerste vechter ben die na zo'n tumor zijn comeback maakt. De eerste bij wie het hele achterhoofd heeft open gelegen en die gaat terugkomen."YouTube-ster Paul overleeft clash met bokslegende Mayweather.


Logan Paul heeft zich afgelopen nacht dapper staande gehouden in de ring tegenover bokslegende Floyd Mayweather. De 26-jarige YouTube-ster, die....


Voor de Video van dit Artikel klik hier
Bron: www.ad.nl