Robin loopt marathon voor zwager Charles met hersentumor.

13-08-2019 20:28Robin loopt marathon voor zwager Charles met hersentumor
LEIDERDORP - Robin Schuring zet alles op alles om begin november de marathon van New York te lopen. Niet voor zichzelf, maar voor zijn zwager Charles la Haye uit Leiderdorp. Bij hem werd twee jaar geleden een kwaadaardige hersentumor ontdekt.


Inmiddels is La Haye geopereerd en heeft hij 28 bestralingen gehad. In november krijgt hij zijn laatste chemokuur, maar dan is de tumor nog niet volledig weg. Dat is helaas onmogelijk: kwaadaardige hersentumoren zijn namelijk nog niet volledig te genezen en komen na verloop van tijd weer terug.


Een arts van La Haye, neurochirurg Broekman, denkt hier een oplossing voor te hebben. Zij is ervan overtuigd dat het helpt wanneer tijdens de operatie, als de tumor weg wordt gesneden, gelijk chemo achter wordt gelaten op de plek. Daar is nog wel veel onderzoek voor nodig.


Marathon:

Om geld in te zamelen voor dit onderzoek heeft La Haye samen met Robins zus Natascha - zijn vriendin - de stichting Sterk en Positief opgericht. Met het geld dat ze verzamelen, hopen ze - als het onderzoek gerealiseerd kan worden - hersentumoren uiteindelijk geneesbaar te krijgen. Zij doen dit in samenwerking met de Hersenstichting.


Na verschillende acties is er al meer dan 20.000 euro opgehaald. Robin hoopt door gesponsord deel te nemen aan de marathon van New York nog eens 2500 euro op te halen.Bron: www.unity.nu