Roche's gecombineerde borstkankerbehandeling levert positieve resultaten op.

17-07-2022 17:42

 

 

Auteur: John Knijpen - pharmatimes.com

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens uit het APHINITY-onderzoek tonen aan dat het op Perjeta gebaseerde regime van Roche het risico op terugkeer van de ziekte vermindert voor mensen met HER2-positieve vroege borstkanker

 

Roche, de Breast International Group, Institut Jules Bordet Clinical Trials Support Unit en Frontier Science Foundation hebben bijgewerkte gegevens aangekondigd van de fase 3 APHINITY-studie naar HER2-positieve vroege borstkanker.

 

De resultaten toonden het aanhoudende voordeel van Perjeta – ook bekend als pertuzumab – in combinatie met Herceptin (trastuzumab) en chemotherapie (het op Perjeta gebaseerde regime), versus Herceptin, chemotherapie en placebo. Het betreft postoperatieve patiënten en wordt intraveneus toegediend bij patiënten met lymfeklier (LN)-positieve, HER2-positieve vroege borstkanker, die een hoog risico lopen op herhaling.

 

De resultaten toonden een vermindering van 28% van het risico op herhaling of overlijden, wat overeenkomt met een absoluut voordeel na acht jaar van 4,9%. Ondertussen was het veiligheidsprofiel consistent met eerdere studies.

 

"De achtjarige APHINITY-resultaten tonen de grote vooruitgang die is geboekt bij de behandeling van deze agressieve vorm van vroege borstkanker", zegt Levi Garraway, Chief Medical Officer van Roche en hoofd van de wereldwijde productontwikkeling. "HER2-positieve borstkankers hebben meer kans dan andere subtypes om na een operatie terug te komen, dus een gerichte behandeling is van cruciaal belang om de beste kans op genezing te bieden."

 

Professor Sibylle Loibl, voorzitter van de German Breast Group, weerspiegelde: "De bijgewerkte Aphinity-gegevens lieten een verdere vermindering van het risico op terugkeer van kanker of overlijden zien met een op pertuzumab gebaseerd regime bij patiënten met LN-positieve, HER2-positieve vroege borstkanker, ongeacht van de hormoonreceptorstatus.”

 

"De trend naar een overlevingsvoordeel werd beïnvloed door het LN-positieve cohort en aanvullende follow-up is erg belangrijk om het mogelijke overlevingsvoordeel en de veiligheid op lange termijn van dit regime te bepalen," voegde ze eraan toe.

 

De derde tussentijdse algehele overlevingsanalyse van de APHINITY-studie werd uitgevoerd na een mediane follow-up van 8,4 jaar en omvatte ook bijgewerkte resultaten over invasieve ziektevrije overleving en veiligheid.

 

 

 

Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.