Rol je matje uit voor het online yogafestival en steun het goede doel.

15-06-2020 16:43Foto: Decathlon.
Vrije tijd: De jongste tijd veel last van stress? Dan komt het online yogafestival als geroepen. Het evenement wordt georganiseerd door de nationale borstkankercampagne Think Pink, sportwinkelketen Decathlon en het virtuele fitnessplatform www.LiveWorkouts.be  Toegankelijk voor beginners, maar evengoed uitdagend voor de meer gevorderde yogi(ni).

Vanaf vandaag, maandag 15 juni 2020, tot en met 21 juni 2020 brengen Think Pink, Decathlon en LiveWorkouts.be een gevarieerde line-up van meer dan 40 yogalessen.


Geïnteresseerd? Registreren gebeurt gemakkelijk via het onlineplatform www.LiveWorkouts.be Per dag kan je 3 tot 6 lessen volgen. 


Ook leuk om te weten: alle lessen zijn gratis. De yoga-instructeurs nemen deel op vrijwillige basis. Maar wie dat wil, kan voor of na de les een vrije gift doen aan Think Pink. De totale opbrengst van de samenwerking gaat naar oncologische revalidatieprojecten, zoals de yogasessies die Think Pink aanbiedt in borstklinieken. De sessies bevorderen het herstel tijdens en na de behandeling. "Yoga is meer dan een sport. Het zorgt voor mentale en fysieke ontspanning, voor kracht, flexibiliteit en rust. Die aspecten zijn superbelangrijk in de strijd tegen borstkanker", zegt Heidi Vansevenant, bezielster en directeur van Think Pink. 


"Omdat heel wat lotgenoten na hun behandeling moeten wennen aan een nieuw lichaam, is yoga veel toegankelijker dan bijvoorbeeld een zwembad of een fitnesszaal. De stap naar yoga is minder groot en dus sneller gezet."
Bron: www.hln.be/nina/vrije-tijd