Roparun haalt ruim drie miljoen euro op: ‘Enorm trots’.

15-07-2022 18:09

 

 

Auteur: Cassandra Oostrom - ad.nl/rotterdam

 

 

Burgemeester Ahmed Aboutaleb verwelkomt deelnemers aan de Roparun bij de finish op de Coolsingel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgemeester Ahmed Aboutaleb verwelkomt deelnemers aan de Roparun bij de finish op de Coolsingel. 

Foto: ANP.

 
 
 
 
 
 
De Roparun 2022 heeft een bedrag opgebracht van 3.402.466 euro. De eindopbrengst werd vrijdagochtend bekendgemaakt. Het geld is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.
 
Stichting Roparun is blij met de opbrengst, ook al is deze lager dan de opbrengst van de afgelopen jaren. ,,De editie van 2021 vond plaats in oktober, waardoor de deelnemers minder tijd hadden om inzamelingsacties te organiseren. Maar we zijn alsnog enorm trots op iedereen die het hele jaar keihard in de weer is geweest om acties te organiseren”, aldus Voorzitter Michael Arbman. ,,Dit eindbedrag laat zien dat we na een aantal turbulente jaren nog steeds het verschil kunnen maken. Het biedt vertrouwen om in de toekomst verder te bouwen aan de maatschappelijke impact die Roparun heeft.”
 
 
 

Aangepaste editie:


De 31ste editie van de Roparun ging 4 juni 2022 van start in Twente en eindigde op Tweede Pinksterdag op de Coolsingel. In het verleden vertrokken teams uit Parijs en Hamburg met als eindbestemming Rotterdam, maar dit jaar werd de loop in Nederland gehouden.
 
 

Volgend jaar vindt de Roparun plaats op 27, 28 en 29 mei.

 
 

 

 

Bron: www.ad.nl