Roparun komt met Pinksteren door West-Brabant.

02-02-2022 15:47


Auteur: Henk den Ridder - ad.nl/roosendaalIn 2017 kwamen de lopers van de Roparun voor het eerst over de kasseien in het hart van de vesting Willemstad.

In 2017 kwamen de lopers van de Roparun voor het eerst over de kasseien in het hart van de vesting Willemstad.


ROOSENDAAL - Nu de Roparun, net als vorig jaar, volledig door Nederland trekt, zijn er veel meer doorkomstplaatsen op vaderlandse bodem dan tijdens de gebruikelijke 'internationale edities'. Ook Sprundel, Rucphen, Roosendaal en Wouwse Plantage kunnen de lopers uitgebreid toejuichen. 


De 233 deelnemende teams gaan lopen in het weekend van Pinksteren, dus 4 tot en met 6 juni 2022.De afgelopen jaren startte de Roparun steeds in Parijs, Hamburg/Bremen en Almelo en liep de route door Frankrijk, België en Duitsland naar de finish in Rotterdam. De lopers doen mee in teams van maximaal acht personen die gemiddeld 65 kilometer lopen. Naast de lopers zijn er minimaal twee fietsers en een aantal begeleiders. 


Coolsingel:


Dit jaar start de Roparun op zaterdag 4 juni 2022 op Vliegveld Twente.De finish is 550 kilometer verder voorzien op maandag 6 juni 2022 op de Coolsingel te Rotterdam.


Er doen 233 teams mee en zij hebben tot op heden bijna 5 ton opgehaald. Overigens heeft de Roparun in de voorbije jaren samen al meer dan 90 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker.


St. Janstraat, Sprundel:


In de eerste versie van de route 2022 komen de lopers uit de richting Etten-Leur via de Bredasebaan en de St. Janstraat door Sprundel. Over de Rucphensebaan gaat het richting Rucphen, waar over de Sprundelseweg, de Raadhuisstraat en de Rucphense Vaartkant over de Gebrande Hoefstraat naar Roosendaal gaat. 


Roparunnerstad:


In Roosendaal is gekozen voor de Van Beethovenlaan, Molenstraat, Markt en Badhuisstraat. Dan over de Hulsdonksestraat naar de Vijfhuizenberg en de Thorbeckelaan. Via de Huijbergseweg en de Plantagebaan wordt koers gezet richting Wouwse Plantage en daarna Huijbergen en Ossendrecht. Voor alle routes van de Roparun geldt dat wijzigingen nog mogelijk zijn. Elk jaar is er een informele wedstrijd om de titel Roparunnerstad van het Jaar. 
Bron: www.ad.nl