Roparun ( met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam ) van 8 t/m 10 Juni 2019.

08-06-2019 00:00
Roparun 2019.


Het evenement:


De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!).


Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.


Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto's, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.


De drie teams met de hoogste opbrengst en de zes teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt. De afgelopen 26 edities van de Roparun is al meer dan 78 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker.Deze informatieve animatie laat kort zien hoe een Roparunteam eruit ziet!
Datum:

8 t/m 10 juni 2019.


Meer informatie:

Wil je meer informatie over de Roparun kijk dan op de website van de Roparun.


Inschrijven:

Alle teams die hebben deelgenomen in 2018 hebben een mail ontvangen met een link om opnieuw in te schrijven voor 2019. Dit kan gemakkelijk via het online formulier.


Nieuwe teams kunnen een formulier voor inschrijving invullen via deze link.
Bron: www.roparun.nl