Roparun ook door stadion FC Groningen.

22-01-2020 17:09


Auteur: Gert Onnink - ad.nl/rotterdam. 

De aankomst van de Roparun vorig jaar op de Binnenrotte in Rotterdam.

Foto: Jan de Groen.

De Roparun, de estafetteloop voor het goede doel van Bremen, Parijs en Almelo naar Rotterdam, gaat dit jaar ook door het voetbalstadion van FC Groningen. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt.

De 29e editie van de Roparun start op zaterdag 30 mei in Bremen met ruim 120 teams. In totaal hebben 340 ploegen zich ingeschreven. De finish is op maandag 1 juni 2020 (2e Pinksterdag) in hartje Rotterdam. De Bremen-starters doen de 'Groene Burcht' van Groningen aan.


Roparun-baas Wiljan Vloet is trots dat het stadion van FC Groningen één van de highlights onderweg is: ,,Twee sportieve clubs die de handen ineen slaan om er een geweldig feest voor onze teams van te maken."  Eerder maakte FC Groningen-directeur Wouter Gudde al bekend mee te doen aan de Roparun.


Kanker:

De Roparun is een estafetteloop van ruim 500 kilometer. Startplekken zijn Parijs, Bremen en Almelo, zij finishen allemaal in Rotterdam. De lopers en fietsers halen geld op voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. De run bracht vorig jaar bijna 6 miljoen euro op, dat geld was ingezameld door meer dan 8.000 deelnemers.


Meer informatie: https://www.roparun.nl/nl/over-roparun/het-evenement/  


Over het goede doel: https://www.roparun.nl/nl/over-roparun/het-goede-doel/    
Bron: www.ad.nl