Rotary Uden ontvangt 20.000 euro in strijd tegen baarmoederhalskanker.

11-05-2022 19:40

 

 

Auteur: Lemmia Laaroussi - bd.nl/uden-veghel-e-o

 

 

Rotarylid en kartrekker van het project 'Stop Cervical Cancer’, de Udense Motalib Weijters krijgt bij autobedrijf Oostendorp in Uden uit handen van gouveneur Leny Goijer de cheque ter waarde van 20.000 euro. 

Foto: Rotaryclub Uden

 
 
 
 
 
 
UDEN - Rotaryclub Uden heeft dankzij kartrekker Motalib Weijters, een bedrag van 20.000 euro mogen ontvangen in hun strijd tegen baarmoederhalskanker in Bangladesh. In een wedstrijd tussen 75 Rotaryclubs werd zijn project  ‘Stop Cervical Cancer’ uitgeroepen tot winnaar.
 
,,Rotaryclub Uden probeert samen met Rotaryclub Cuijk baarmoederhalskanker in Bangladesh te bestrijden. Dat kost veel geld en met 20.000 euro maken we weer een flinke stap”, aldus het trotse Rotarylid Motalib Weijters uit Uden. 
 
 
 

Femiscope:


Weijters ontvangt de cheque maandag uit handen van Rotary gouverneur Leny Goijer die blij is dat dit project heeft gewonnen. “Een belangrijk onderdeel van de strijd tegen baarmoederhalskanker is, de Femiscope. Dit instrument wordt gebruikt voor inwendig onderzoek bij vrouwen en kan in combinatie met een HD camera foto’s maken. Deze worden door artsen beoordeeld via mobiele telefoons. Dat maakt het opsporen van kanker in een vroeg stadium mogelijk.”
 
 

Er is tijdens die vierdaagse conventie in Houston veel ruimte om mijn verhaal te doen. Die kans ga ik ook zeker pakken!

Motalib Weijters

 


Uitvinder:


Weijters werkt nauw samen met dr. Bernhard Klaassen, uitvinder van de Femiscope om zoveel mogelijk fondsen te werven om baarmoeder halskanker te kunnen stoppen. ,,Ik ben super trots op het feit dat vele leden van de Rotary ons steunen in deze strijd. Daar word ik wel een beetje stil van.”

 

 
 
 
Motalib Weijters met de Femiscope © Van Assendelft.
 

Fotografie/Jeroen Appels

 
 
 
 
 

Ruimte in Houston:


Binnenkort mag Weijters, die door Rotary International uitgeroepen is tot Champion of Girls Empowerment naar de Rotary Conventie in Houston om extra aandacht te vragen voor zijn project. ,,Er is tijdens die vierdaagse conventie in Houston veel ruimte om mijn verhaal te doen. Die kans ga ik ook zeker pakken!”
 
 
 
 
 
Bron: www.bd.nl