Rotterdamse rechercheur (50) Michèle overleden aan kanker.

22-03-2023 18:35

 

 

Auteur: Marcel Wijnstekers - ad.nl/rotterdam

 

 

Michèle van Dijk startte een crowdfunding om de hoge kosten van een experimentele behandeling door Duitse artsen te bekostigen.

Michèle van Dijk startte een crowdfunding om de hoge kosten van een experimentele behandeling door Duitse artsen te bekostigen. 

Foto: Jan de Groen.

 
 
 
 
 
 
 
Michèle van Dijk, rechercheur bij de Rotterdamse politie, voor wie twaalf collega’s met PTSS in november 2022 nog een marathon roeiden, om geld op te halen voor haar experimentele borstkankerbehandeling, is overleden.
 
 
Van Dijk, die in 2016 de diagnose borstkanker krijgt, was net begonnen aan de behandelingen in Duitsland, die niet werden vergoed door haar zorgverzekeraar. De door haarzelf opgezette crowdfunding had ruim 50.000 van de benodigde 90.000 euro opgebracht. 1700 donaties waren er gedaan.
 

Maar de experimentele immunotherapie door Duitse oncologen kwam te laat. Haar lichaam bleek al te verzwakt, vertellen haar oud-collega’s aan deze site. Op 14 maart blies Van Dijk haar laatste adem uit. De Rotterdamse, ruim 12 jaar werkzaam voor de politie, is 50 jaar oud geworden.

 

‘Volgens de wens van de Michèle zal het resterende geldbedrag van de donaties worden besteed aan de bestrijding van kanker in de ruimste zin van het woord’, schrijven collega’s op haar crowdfunding-pagina. ‘Een oplossing voor haar vorm van uitgezaaide borstkanker is er nog niet. Hopelijk gaat die er ooit komen’.
 
 
 
 
 
 
Bron: www.ad.nl