Royal Hospital krijgt geavanceerd kankerbehandelingsapparaat.

02-01-2022 19:24


Auteur: ONA - timesofoman.com


Muscat :  Het Royal Hospital (RH), vertegenwoordigd door de afdeling Algemene Chirurgie, heeft het eerste geavanceerde apparaat voor de behandeling van kankertumoren in het Sultanaat van Oman ingehuldigd.


De machine is een verwarmd infuusapparaat voor chemotherapie, een van de belangrijkste wetenschappelijke ontdekkingen die kankercellen in de buikholte elimineren na tumorverwijderingsoperaties.


"Het apparaat is het eerste in zijn soort in het sultanaat Oman. Het vervangt de traditionele methode om chemische medicijnen in de buikholte te injecteren na operaties om kankergezwellen te verwijderen", zegt Dr. Rashid Mohammed Al Alawi, hoofd van de afdeling Algemene Chirurgie van RH.


In een verklaring aan het Oman News Agency ONA wees dr. Rashid erop dat het apparaat zal bijdragen aan de behandeling van kankergezwellen in veel delen van het lichaam, met name colon-, eierstok- en appendixtumoren, en dat het kan worden gebruikt voor tientallen kankergevallen. elke maand.


Ondertussen vertelde Dr. Aamid Khamis Al Araimi, directeur van de afdeling Chirurgie van RH, aan ONA dat maar liefst 13.821 operaties werden uitgevoerd door verschillende afdelingen van het Royal Hospital. De afdelingen omvatten gastro-intestinale chirurgie, leverchirurgie, klierchirurgie, borstchirurgie, verloskundige chirurgie, gynaecologische chirurgie, urologische chirurgie, tandheelkundige chirurgie, kinderchirurgie en vaatchirurgie, voegde hij eraan toe.


De gevallen varieerden van kritiek tot stabiel, zei Dr. Aamid, erop wijzend dat deze prestatie samenviel met de uitzonderlijke periode van de uitbraak van de coronavirus (Covid-19) pandemie en de opkomende stammen. De prestatie bevestigt de bereidheid van het ziekenhuis om verschillende chirurgische gevallen te behandelen op een manier die de veiligheid van patiënten garandeert in overeenstemming met de hoogste goedgekeurde normen, legde hij uit.Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.

Bron: www.timesofoman.com