Ruim 2000 euro uit fooienpot Hamstra voor 'Ramon scoort tegen kanker'.

20-07-2020 18:44
            

Albert Jan Hamstra, Bjorn Pander, Ramon Pander, Jeffrey Koopmans en Fokke Hamstra met de cheque.                                        

Foto: Renate Pander.

BALK - Na de brutale diefstal van de vorige fooienpot tijdens de Pinksterdagen zijn de Hamstra's in Balk vol goede moed weer gestart met een nieuwe bus. Die leverde de stichting 'Ramon scoort tegen kanker' in zes weken tijd 2150 euro op.


Het blijft wrang dat het geld, zo'n 700 euro uit de vorige fooienpot weg is, en dat er ingebroken is bij het bedrijf van de de familie Hamstra. ,,Maar wat zijn we dankbaar dat iedereen zo gul is blijven geven. We kregen vele donaties, groot of klein, uit de hele provincie, hartverwarmend. Het is voor ons dan ook onmogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken, omdat we dan bang zijn mensen te vergeten en dat willen we niet.. Daarom willen we op deze manier tegen iedereen zeggen, heel erg bedankt", aldus de stichting, erg blij met het geld uit de fooienpot.


,,En natuurlijk 'niet te vergeten' bedanken we de hele familie Hamstra en hun medewerkers voor hun geweldige inzet elke keer weer, heel bijzonder voor ons. Samen kunnen we toch iets betekenen 'foar de siike berntsjes' zoals Jan en Anneke Hamstra altijd zeggen."


De opbrengst wordt verdeeld onder gezinnen die een kind met de diagnose kanker hebben. Gezinnen die in financiële nood zijn gekomen door het lange behandelingstraject wat de ziekte met zich meebrengt zoals bijvoorbeeld reis- en verblijfskosten.


Vele mensen hebben na het nieuws over de gestolen collectebus spontaan gedoneerd via de doneeractie op facebook.Meer informatie: www.ramonscoorttegenkanker.nl
Bron: www.sneekernieuwsblad.nl