Ruim €200.000,- opgehaald voor KiKa bij geslaagde Winterrun in Utrecht!

27-01-2020 16:38


Auteur: Kika.Foto: Darryladelaar.com
Run for KiKa kijkt terug op een zeer geslaagde wintereditie! Nog niet eerder waren er bij de Winterrun zoveel deelnemers die de hardloopschoenen uit de kast trokken voor de Run for KiKa Winterrun. Samen beleefden ze een mooie en sportieve dag voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en hebben zij €200.0000 opgehaald!


"Fantastisch dat zoveel mensen zich letterlijk in het zweet rennen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa", zegt Nikki Wester namens de organisatie. "Samen kunnen we hét verschil maken voor kinderen met kanker." Afstanden van tien of vijf kilometer zijn afgelegd en ook de kleinere fanatiekelingen leverden hun bijdrage tijdens de 1 kilometer KidsRun. 


Kanjer Ruurd:

Tijdens de KiKa Kanjer Kroning werden kinderen extra in het zonnetje gezet die genezen zijn van kanker of op dit moment kanker hebben. Kanjer Ruurd stond hierbij ook op het podium. Zijn toekomstperspectief is van de één op de andere dag verdwenen, maar de sterke Ruurd en zijn team Run for Ruurd blijven zich inzetten voor KiKa. Deze Winterrun was alweer zijn 8e Run for KiKa editie. 


Op volle toeren:

De Winterrun was de aftrap van acht Run for KiKa edities in 2020. "Hier houdt het uiteraard niet op" vertelt Nikki Wester van de organisatie. "Er is nog zoveel te winnen. Nog altijd overlijdt één op de vier kinderen met kanker. Het genezingspercentage móét omhoog naar 95% en daarom gaan we met volle kracht door", waarmee ze doelt op Run for KiKa in Rotterdam, Almere, Alkmaar, Utrecht, Breda, Eindhoven en Amsterdam. Bron: www.rtvstichtsevecht.nl