Run for Kika Summer Fun van start: 25 kilometer rennen voor het goede doel.

20-06-2021 18:35Auteur: Bregje Kop - bredavandaag.nl/nieuws/algemeenFoto Kika.


BREDA - Vanaf vandaag 20 juni 2021 trekken ruim 1000 deelnemers de hardloopschoenen aan tijdens Run for KiKa Summer Fun van 20 t/m 30 juni. De harde realiteit is dat nog altijd 25 procent van de kinderen met de diagnose kinderkanker niet geneest. Daarom rennen jong en oud in totaal 25 kilometer in 10 dagen om kinderen met kanker een toekomst te geven. Op welke manier en wanneer ze dat doen bepalen ze helemaal zelf. Meedoen is nog mogelijk!


Run for KiKa Summer Fun is voor iedereen: Jij bepaalt op welke manier en met wie je de 25 km rent. Loop bijvoorbeeld samen met je gezin, collega's of vrienden in totaal 25 km en sluit de sportieve uitdaging gezellig af met een picknick of BBQ. Stippel je eigen routes uit, plan wanneer en met wie je gaat lopen en ren met de zon op je toet de zomer tegemoet. 


Opening Summer Fun:


Oprichter van KiKa, Frits Hirschstein, zal vandaag om 10.00 uur samen met een aantal deelnemers van Run for KiKa Summer Fun de opening verzorgen. Daarbij zal Tyro (13), die voor de tweede keer in zijn leven tegen leukemie vecht, het officiële startschot geven. Zijn vriend Jelle (9) zet zich deze editie van Run for KiKa speciaal voor hem in en heeft al ruim €1500,- opgehaald. Daarnaast rennen ook Oliva (10) en Jill (21) zondag hun eerste kilometers bij atletiekvereniging Atledo in Dongen. De opening is zondag vanaf 09.45 uur live te volgen via de Instagram van Run for KiKa (@runforkika).


"Tijdens alle Run for KiKa edities lopen enthousiaste individuele deelnemers en teams mee voor alle kinderen met kanker of voor iemand in het bijzonder", aldus Rick de Haan namens Run for KiKa. "Fantastisch om te zien dat er ook zoveel jonge mensen zich inzetten in de strijd tegen kinderkanker en dankzij hun inzet, sportiviteit, enthousiasme en vooral motivatie is er al ruim €110.000,- opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker." 


Meedoen of doneren kan via www.runforkika.nl
Bron: www.bredavandaag.nl