Ruud de Wild heeft moeite zichzelf terug te vinden na ziekte.

26-04-2023 18:07

 

 

Auteur:  Hasna Elbaamrani - nu.nl/achterklap

 

 

Ruud de Wild heeft moeite zichzelf terug te vinden na ziekte

Beeld: Brunopress.

 

 

 

Het gaat nog niet zo goed met Ruud de Wild nadat er eind 2020 darmkanker bij hem werd geconstateerd. De 54-jarige radiomaker is inmiddels schoon verklaard, maar heeft veel moeite met fit worden.


"Ik heb moeite om mijn oude zelf terug te vinden en daar kan ik van balen", zegt hij in gesprek met NU.nl. Op de vraag hoe het nu met hem gaat, antwoordt hij: "Nog niet zo goed."

 

De radiomaker probeert door te sporten weer fit te worden. "Er zit wel progressie in mijn herstel, maar het gaat heel langzaam. Het voelt vaak als twee stappen vooruit en een stap achteruit", zegt hij.

 

In het najaar van 2020 kreeg De Wild te horen dat er darmkanker bij hem was ontdekt. Er volgden meerdere zware operaties. Zelf noemt hij het een "wonder" dat hij nog leeft.

 

 

'Hij is veel zachter geworden'


De ziekte heeft niet alleen veel impact gehad op De Wild, maar ook op zijn partner Olcay Gulsen. De ondernemer is tijdens de moeilijke periode de grote steun en toeverlaat van De Wild geweest.

 

Het lukt Gulsen om ook iets positiefs te halen uit de ziekte van haar geliefde. "Door alles wat Ruud heeft meegemaakt, is hij veel zachter geworden", zegt ze.

 

De Wild en Gulsen zijn vanaf woensdag wekelijks te zien in de docuserie Ruud en Olcay in voor- en tegenspoed. Daarin komen onder meer de ziekte en het herstelproces van de radio-dj voorbij.

 

 

 

 

Bron: www.nu.nl