Ruud de Wild terug op de radio: vanuit het ziekenhuis mét nieuwe gezichten.

01-10-2021 17:53



Auteur: Dennis Jansen - ad.nl/show




Gijs Hakkert, Vivienne van den Assem, Ruud de Wild en Evi Hanssen.

Gijs Hakkert, Vivienne van den Assem, Ruud de Wild en Evi Hanssen. 

Foto: KRO-NCRV.






Vivienne van den Assem en Evi Hanssen zijn de nieuwe gezichten bij De Wild in de middag, de radioshow van Ruud de Wild op NPO Radio 2. Ze gaan afwisselend aan de slag vanaf maandag 4 oktober 2021 als de radio-dj zelf ook weer terugkeert op de zender. Gijs Hakkert, bekend van eerdere seizoenen De Wild in de middag, completeert het team. 


In maart van dit jaar trad De Wild terug toen hij bekendmaakte aan darmkanker te lijden. Na een herstelperiode van ruim een halfjaar gaat hij maandag weer beginnen vanuit een speciale locatie, het academisch ziekenhuis (VUmc) in Amsterdam. ,,Dat is eenmalig", zegt een woordvoerder van KRO-NCRV. ,,Ruud doet de uitzending maandag vanuit het ziekenhuis, omdat dat voor hem zo'n bijzondere locatie is."


De voorbije maanden nam Eddy Keur de honneurs waar in de middaguren tussen vier en zes. De Wild in de middag is van maandag tot en met donderdag op de radio bij KRO-NCRV te beluisteren. Op vrijdag worden de uren gevuld door Wouter van der Goes en Frank van 't Hof (Wout & Frank) namens BNNVara.


Vivienne van den Assem is bekend van RTL Boulevard (wat ze blijft presenteren) en Crime Desk, presentatrice Evi Hanssen kennen we onder andere van 3 op Reis en Wie is de Mol? Zij zullen afwisselend van de partij zijn. Hanssen zal maandag aftrappen met De Wild en Hakkert.


Ruud noemt zijn nieuwe collega's Evi en Vivienne 'de beste twee popvrouwradiomakers van Nederland'. Jurre Bosman, directeur Audio bij de NPO, hing bij Ruud aan de lijn, vertelt de dj. ,,Ik ken weinig mensen met zo veel liefde voor radio als jij'', zei hij volgens Ruud. ,,Nu heb je alles meegemaakt, dit wordt je beste tijd, zei hij. Ik denk dat hij een punt heeft." Waar hij naar uitkijkt? ,,Ik vind het spannend. Natuurlijk zal ik mijn persoonlijke verhaal delen, maar eerlijk gezegd zal ik blij zijn als het maandagmiddag zes uur is. Dan heb ik de eerste hobbel weer genomen."


Morgen 2 Okt 2021 in de krant en op deze website van het AD een openhartig interview met radiodj Ruud de Wild. 'Het gaat goed. Kanker heeft me meer alert én minder hypochonder gemaakt.'





Bron: www.ad.nl