Sabrina Starke kreeg vorig jaar diagnose borstkanker.

29-07-2020 16:23
Sabrina Starke is de afgelopen tien maanden behandeld voor borstkanker. Vorig jaar oktober kreeg de zangeres te horen dat ze ziek was. Dat maakte ze dinsdag via Instagram bekend.Sabrina Starke

Sabrina Starke

Foto: ANP/HH.

Starke moest vorig jaar haar tournee afblazen vanwege haar gezondheid. "Ik gaf toen al aan dat ik mijn verhaal zou delen als ik daar klaar voor was. Ik denk dat het moment dan nu hier is. Op 17 oktober 2019 heb ik de diagnose borstkanker te horen gekregen. Mijn focus moest daarom volledig op mezelf en op mijn gezin gericht worden."


De zangeres heeft tien intense en heftige maanden achter de rug, schrijft ze. "Alle emoties die je maar kan bedenken bij het horen van zulk nieuws zijn voorbijgekomen. Angst voor de dood was daarin het moeilijkste om mee te dealen. Het voortraject van de onderzoeken was intens. Wachten op uitslagen, second opinions en de adviezen van de artsen. En dan uiteindelijk ligt de keuze bij jezelf."


Starke heeft veel steun gehad van de mensen om haar heen. Onlangs had ze haar laatste behandeling. "En de artsen hebben uitgesproken dat er veel vertrouwen voor de toekomst is."