SamenLoop voor Hoop Altena levert bijna twee ton op.

20-09-2019 19:00


Auteur: Michiel Straub - ad.nl/rivierenland 

SamenLoop voor Hoop Altena heeft 199.000 euro opgeleverd.

Ad Weijt - SamenLoop voor Hoop.

De SamenLoop voor Hoop Altena die op 28 en 29 juni werd gehouden in Giessen heeft in totaal 199.000 euro opgeleverd. Dat is zo'n 5000 euro meer dan het bedrag dat tijdens het slot van het evenement werd genoemd. 

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan de lopers samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren ze het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Het evenement in Altena vond plaats op het terrein naast sporthal De Jager in Giessen. Ruim vijftig teams liepen er met ruim 1200 deelnemers.

Vast onderdeel van de loop, die op verschillende plekken in Nederland wordt gehouden is de kaarsjesceremonie. Langs het parcours worden  kaarsenzakken neergezet. De lopers lopen deze ronde met daarachter de eregasten; de mensen die aan kanker lijden.


Het was dit jaar de tweede editie van het evenement. De organisatie zegt terug te kijken op een 'geslaagde' loop, met name vanwege de 'wijze waarop de deelnemers in saamhorigheid met elkaar hebben stil gestaan bij de ziekte kanker'.  Medio 2021 wordt bekeken of er voldoende belangstelling is om in 2022 weer een SamenLoop voor Hoop Altena te organiseren. Bron: www.ad.nl