SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard schuift door naar 2021.

20-03-2020 15:15


Auteur: Brigit Groeneveld - ad.nl/zaltbommel.Foto: SamenLoop voor Hoop.

UPDATE: AMMERZODEN - SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard wordt een jaar vooruit geschoven.Het evenement staat nu voor 5 en 6 juni 2021 op de agenda. 

KWF Kankerbestrijding had eerder al besloten om de komende vier maanden alle evenementen af te gelasten. De organisatie van SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard besloot daarop om de wandelestafette te verplaatsen naar volgend jaar. De locatie blijft het zelfde: het terrein rondom Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden. 


Kwetsbare groep:

Voorzitter Marion Kooijman-Van Lokven: ,,We verwachten duizenden mensen en honderden deelnemers lopen achter elkaar over een intiem parcours. Mensen die kanker hebben of hebben gehad zijn aanwezig, een zeer kwetsbare risicogroep."


Gelukkig weer bij Ammersoyen:

De afgelopen dagen ging het bestuur in overleg met de meest belangrijke partijen, om te checken of ze ook op zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021 welkom zou zijn bij het kasteel en de daarbij gelegen weilanden. ,,Want zonder de medewerking van deze partners, zijn we nergens. Deze locatie is zo geschikt. De sfeer, de route, alles is precies goed. Gelukkig zijn we in 2021 welkom. Echt fantastisch, kan niet anders zeggen."


Acties en inschrijvingen:

Iedereen die zich al heeft ingeschreven, van vrijwilliger tot sponsor, ontvangt een persoonlijk bericht. ,,We willen hen vragen of de bestaande afspraken en acties mogen blijven staan. Het geld dat wordt opgehaald gaat sowieso naar kankeronderzoek. Ook alle teams kunnen ingeschreven blijven."


Neerijnen:

Ook de SamenLoop voor Hoop Neerijnen, die in juni gehouden zou worden, gaat vanwege de corona-crisis niet door. Over een nieuwe datum is hier nog niets bekend. 
Bron: www.ad.nl