Samenloop voor Hoop liep niet in Oirschot, maar haalt wél ruim 30 mille op.

02-11-2021 16:50Veerle Knol-van Rooij en Berdien van de Ven, namens organisatie Samenloop voor Hoop Oirschot, samen met de paars verlichte basiliek als stil protest tegen het terugtrekken van de ondersteuning van KWF.

Veerle Knol-van Rooij en Berdien van de Ven, namens organisatie Samenloop voor Hoop Oirschot, samen met de paars verlichte basiliek als stil protest tegen het terugtrekken van de ondersteuning van KWF. 

Foto: Kees Martens/DCI Media.


OIRSCHOT - Hoewel de eerste Samenloop voor Hoop in Oirschot niet door kon gaan dit jaar, iser tóch geld ingezameld voor onderzoek naar leukemie bij kinderen: ruim 33.000 euro. Dat laat de organisatie weren  via een Facebookbericht.


In april 2021 werd duidelijk dat KWF de Samenloop niet meer ondersteunt, waardoor de eerste editie van de Oirschotse Samenloop niet door kon gaan. Terwijl er wel 50 teams met ruim 900 deelnemers en 50 vrijwilligers klaar stonden.


'Wat een energie en hoop kwam er naar boven', schrijft Berdien van de Ven, voorzitter van de Samenloop voor Hoop, in het bericht . 'Zoveel enthousiasme en samenhorigheid zagen wij ontstaan. De mooiste initiatieven kregen vorm. Dat is niet voor niets geweest. Door al jullie inzet is er al een fantastisch bedrag opgehaald van 33.476,89 euro.


Dat bedrag wordt geschonken aan onderzoeker Dr. Ronald Stam verbonden aan het Prinses Máxima centrum, meldt Van de Ven. 'Hij doet onderzoek naar een gerichte behandeling van teruggekeerde leukemie bij kinderen'.


'Wij hebben ons steentje bij kunnen dragen. Niet op de manier hoe wij het hadden gehoopt, maar elke bijdrage telt', stelt ze. 'Hopelijk komt er ooit een alternatief voor Samenloop voor Hoop gemeente Oirschot. Wij houden hoop, want hoop doet leven!'
Bron: www.ed.nl/kempen