SamenLoop voor Hoop Losser gaat na afgelasting van 2020 knallen in 2021.

17-05-2020 20:31


Auteur: Stephan Scheper - tubantia.nl/losser.Omdat de SamenLoop voor Hoop zaterdag niet door kon gaan, werd die avond bij de ingang van het Gerardus Majellapark in Overdinkel een hart gevormd door kaarszakken in brand gestoken. 

Omdat de SamenLoop voor Hoop zaterdag niet door kon gaan, werd die avond bij de ingang van het Gerardus Majellapark in Overdinkel een hart gevormd door kaarszakken in brand gestoken. 

Foto: Frans Nikkels.
OVERDINKEL - Door het coronavirus kon de tweede editie van de SamenLoop voor Hoop Losser zaterdag geen doorgang vinden. Volgend jaar hoopt het evenement des te meer geld op te halen voor het KWF. 

Als de tweede editie van de SamenLoop voor Hoop Losser zaterdag 'gewoon' door had kunnen gaan , vertelt Sandra Tiethoff, zou de actie voor het KWF nog meer hebben opgebracht dan in 2016 (60.000 euro). Maar het wandelevenement moest worden afgeblazen vanwege het coronavirus. Om een signaal af te geven aan iedereen die met kanker te maken heeft ('we denken aan jullie'), werd zaterdag 16 Mei 2020 een hart van kaarsenzakken ontstoken bij de ingang van het Gerardus Majellapark in Overdinkel.


Nu al in de startblokken:

Alleen het algemeen bestuur van de organisatie was aanwezig bij deze symbolische handeling. Meer dan veertig teams hadden zich al aangemeld voor de 24 uurs-loop en ook de medewerking van sponsoren was opnieuw groot. Volgens Tiethoff zou de opbrengst dit jaar zeker worden overtroffen. Annulering van het evenement was echter onvermijdelijk: "De gezondheid van iedereen staat voorop." Het bedrag dat nu overblijft, gaat volledig naar het KWF, dat nu veel geld misloopt door het niet doorgaan van dit soort acties. Tiethoff: "In september hopen we een datum te kunnen  prikken voor 2021. Onze mensen staan in de startblokken, volgend jaar gaan we knallen."Bron: www.tubantia.nl