Samenloop voor Hoop ook in Zuidplas: tienduizenden euro’s ophalen in strijd tegen kanker.

25-11-2019 16:58Auteur: Peter Schilthuizen - ad.nl/gouda Ellen Looijs en Ernie van Dongen organiseren evenement - Het draait allemaal om een Samenloop van de Hoop waar zo'n 1000 mensen aan moeten gaan meedoen ten bate van KWF Kankerbestrijding. Een wandeltocht in estafettevorm die 24 uur duurt, met onderweg allerlei evenementen.

Foto: Frank de Roo.
Duizend deelnemers. Daar streeft de intiatiefgroep naar die in september volgend jaar een groot opgezet nieuw evenement in Zuidplas wil houden ten bate van KWF Kankerbestrijding. De Samenloop voor Hoop, een 24-uurswandeltocht die ook al in andere plaatsen werd gehouden, moet goed zijn voor tienduizenden euro's.


Bijna iedereen heeft in z'n familie- en vriendenkring wel iemand die getroffen is door de vreselijke ziekte kanker. ,,Daarom spreekt dit idee om een evenement te organiseren om geld bijeen te brengen voor de bestrijding ervan zo aan", zegt mede-initiatiefneemster Ellen Looijs. ,,We krijgen tot nu toe alleen maar positieve reacties."


Het idee voor een 'Samenloop van de Hoop' in Zuidplas werd geboren toen Ernie van Dongen - pr-vrijwilligster van het evenement - van een vriendin, een pedicure, hoorde dat ze een actie hield voor het goede doel, een groot evenement in Lekkerkerk. ,,Ik begreep er toen nog niet veel van, maar ze raadde aan te komen kijken. Dat deed ik en ik was 'om'. Zoiets moest er ook in Zuidplas komen, vond ik. Ik zocht in juni contact met mensen van het KWF. Zij adviseerden tien mensen te verzamelen en te beginnen. Die mensen kwamen vooral uit het koor S1Voice. In oktober zijn we met tien belangstellenden bijeengekomen bij de tennisclub."


De Samenloop voor Hoop is geen sponsorloop. Ernie van Dongen: ,,Deelnemers hoeven niet te leuren om geld bijeen te brengen. Ze betalen allemaal 15 euro per persoon. De andere inkomsten voor het goede doel komen van verkoop van kaarsenzakken en van acties van verenigingen en organisaties die meedoen. Dat kan van auto's wassen tot een benefietconcert zijn. We willen zo veel mogelijk inwoners mobiliseren."


Eregasten:

De loop zelf is een 24-uurswandeltocht over een circuit van zo'n 400 meter. Bedoeld voor teams waarvan telkens iemand aan het lopen moet zijn. Bij het loopparcours komt een podium voor belangeloze optredens van artiesten. ,,Het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft onze voorkeur als locatie", zegt Ellen Looijs.


Datum van handeling: 26 en 27 september 2020 van 14.00 tot 14.00 uur. Bij de loop horen drie ceremonies waaronder een kaarsenceremonie. Van Dongen: ,,Eregasten zijn kankerpatiënten en ex-kankerpatiënten. Zij krijgen een diner en ontbijt aangeboden en kunnen verpozen in een eigen tent. Er is ook een kinderloop met een kinderplein."


Goede doelen:

De opbrengst van het evenement gaat voor 20 procent naar inloophuis Camino in Zuidplas en voor 40 procent naar initiatieven van bedrijven en inwoners die aanvragen mogen doen op het gebied van kanker. De overige 40 procent gaat naar KWF kankerbestrijding.


Bij de kick-off, die om 20.00 uur begint, zijn alle belangstellenden welkom. ,,KWF-vrijwilligster Yvonne Motta geeft een presentatie over de loop in Alphen en een combo van Corry de Klepper zorgt voor de muzikale omlijsting. Teams die willen meedoen kunnen zich vanaf nu al aanmelden op www.samenloopvoorhoop.nl/zuidplas
Bron: www.ad.nl