Saskia van Goelst Meijer (44) uit Zwartemeer overleden. Ze leed aan eierstokkanker en wilde twee jaar lang de wereld rondreizen.

19-10-2021 17:33
Saskia van Goelst Meijer.

Foto: stichting Oranje Draak.

Saskia van Goelst Meijer is overleden. De vrouw uit Zwartemeer leed aan eierstokkanker en was van plan om twee jaar lang de wereld rond te reizen om geld op te halen voor de strijd tegen deze ziekte.


Vrienden hebben zondag 10 oktober 2021 in besloten kring afscheid van haar genomen. Haar laatste dagen bracht ze door op de boerderij 't Leeuweriksveld in Emmen, waar ze ook haar reis was gestart. Daar is ze in de nacht van 5 op 6 oktober 2021 in haar slaap overleden.


Haar plan om twee jaar de wereld rond te reizen is uiteindelijk negen maanden geworden.


,,In de laatste maanden van haar leven heeft ze gedaan wat ze het allerliefste deed: reizen in haar kleine rode auto, vergezeld door haar herdershond Kaira", meldt Ria van Loon namens de Stichting Oranje Draak Orange Dragon Foundation ). Onder die vlag deed Van Goelst Meijer in de afgelopen jaren van haar wereldreis verslag.


Plannen voor de reis vanuit Kenia:


,,Ze deed diverse landen aan en verzamelde ondertussen geld voor het Koningin Wilhelmina Fonds om onderzoek naar eierstokkanker te financieren. Deze zomer kon ze in Soedan niet verder met haar reis omdat Ethiopië te gevaarlijk was. Ze besloot om even terug te komen naar Nederland om wat zaken te regelen. Eigenlijk wilde ze eind september weer vertrekken om verder te reizen vanuit Kenia, de auto was inmiddels met de boot onderweg naar Mombassa."


Maar medio september 2021 voelde zij zich niet lekker. ,,In heel korte tijd verslechterde haar gezondheid en bleek dat de kanker inmiddels ver uitgezaaid was."


Stichting wordt opgeheven:


Volgens Van Loon bracht Saskia met veel compassie en gedrevenheid haar hartenwens in praktijk. ,,Zij wilde ondanks haar ziekte iets betekenen voor de mensheid en zij daarin geslaagd.


De Stichting Oranje Draak wordt aan het eind van dit jaar opgeheven. In totaal ontving de stichting 5000 euro aan donaties. ,,Het bestuur wil iedereen bedanken die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft gegeven waardoor Saskia haar droom kon verwezenlijken. Het bedrag wordt overgemaakt naar het Koningin Wilhelmina Fonds."


Haar herdershond Kaira heeft onderdak bij vrienden gekregen.


Saskia van Goelst Meijer is 44 jaar geworden.
Bron: www.dvhn.nl/drenthe