Schaatsen uit het vet voor KiKa.

08-01-2019 17:15


Auteur: Patriecia Kolthof - www.dvhn.nl/groningen

v.l.n.r: Danara, Trude en Nienke.

v.l.n.r: Danara, Trude en Nienke.
Een team van drie Groningers reist deze week af naar de Weissensee in Oostenrijk om honderden kilometers te schaatsen en geld in te zamelen voor KiKa.


Hallo Nienke Busser (43), hoe gaat het met de zenuwen?

"Ik ben behoorlijk zenuwachtig. Ik wil het zo graag halen! Maar ik heb er vooral heel veel zin in."


Hoe zijn jullie op het idee gekomen om mee te doen?

"Het is een grote droom van mij om mee te doen aan de Elfstedentocht, maar dat wil maar niet lukken. Mijn vader heeft drie keer meegedaan en ik weet nog goed hoe we daar met het hele gezin naar toe leefden. Toen ik een poster zag van Schaats voor KiKa dacht ik: oh dat wil ik doen!"


Waarom voor KiKa?

"De stichting staat dichtbij me omdat het om kinderen gaat met kanker. De beste vriendin van mijn dochter is heel erg ziek geweest."


Hoe heb je je teamleden gevonden?

"Trude de Vroomen (50) en ik kennen elkaar via onze dochters. Toen we hen ophaalden van ponykamp vertelde ik dat ik me had ingeschreven. Zij wilde graag meedoen. We zijn samen gaan trainen bij Kardinge en daar kwamen we Danara Vonk (21) tegen. Zij werd meteen enthousiast. Sindsdien zijn we een team."


Per persoon moet je 1600 euro inzamelen, maar jullie zitten als team al op 9000 euro. Hoe?

"Ik heb een kleine benefietavond georganiseerd, Danara komt uit Scheemda en kreeg daar de opbrengsten van de kerstmarkt en Trude vroeg onder meer donaties voor haar vijftigste verjaardag. Verder hebben we op Facebook en in ons eigen netwerk kenbaar gemaakt dat we meedoen en geld ingezameld. Doneren kan via de website van KiKa."


Welke afstanden gaan jullie schaatsen?

"We vertrekken dinsdag en schaatsen vrijdag. Trude en ik gaan voor de 200 kilometer. Danara schaatst 100 kilometer. We mogen er twaalf uur over doen. Een behoorlijke tocht."


Zijn de schaatsen er klaar voor?

"Ja, die zijn scherp! Ik hoop dat de condities goed zijn: mooi weer en sterk ijs."
Bron: www.dvhn.nl