Schepen Kamiel Van Gheem overleden op 67-jarige leeftijd na slepende ziekte: “Altijd een luisterend oor voor de kleine en grote problemen”.

16-11-2021 10:15Auteur: Kristof Pieters - hln.be/kruibekeKamiel Van Gheem

Kamiel Van Gheem.

Foto: Kristof Pieters.

KRUIBEKE: Kamiel Van Gheem, schepen voor N-VA in Kruibeke, is maandag 15 Nov 2021 overleden op 67-jarige leeftijd na een strijd tegen kanker. Van Gheem zetelde verschillende legislaturen in de gemeenteraad en was de voorbije drie jaar schepen van sport. "Hij was een man van en voor het volk die ook iedereen kende, overal aanwezig was en een luisterend oor had voor kleine en grote beslommeringen", reageert burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) aangeslagen.


Kamiel Van Gheem was eerder al eens door ziekte een tijdje van het toneel verdwenen vanaf december 2019 tot begin juni 2020. Hij vocht echter terug en nam na een moeilijke revalidatie ook zijn politiek mandaat terug op. De voorbije weken ging hij echter plots opnieuw achteruit en werd kanker vastgesteld. Deze strijd verloor hij jammer genoeg. Kamiel Van Gheem overleed maandag op 67-jarige leeftijd.
Lees ook:


Schepen Kamiel Van Gheem (N-VA) valt opnieuw uit door ziekte

Schepen Kamiel van Gheem (N-VA) valt opnieuw uit door ziekte.

Luisterd oor:


Voor zijn politieke carrière was Kamiel Van Gheem ook al een bekend gezicht. Als gewezen postbode kende hij heel wat mensen voor wie hij toen al een luisterend oor was. Daarnaast was hij ook actief in het verenigingsleven waaronder voetbalclub K.J.V. Kruibeke waar hij jarenlang voorzitter was. Het was onder zijn bestuur dat de club promoveerde van 2de naar 1e provinciale en er een kunstgrasmat werd aangelegd.  Bij zijn eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen raakte hij meteen verkozen voor de partij D.E.N.E.R.T. Nadien zette hij mee de overstap naar N-VA. Na de vorige stembusslag nam hij het mandaat op van schepen als sport.Vaak legde hij, op zijn eigen unieke manier, de vinger op de wonde en zette hij zich vervolgens in om problemen aan te pakken. 

Dimitri Van Laere, Burgemeester.  In de gemeenteraad wordt met grote verslagenheid gereageerd op het overlijden van Kamiel Van Gheem. Burgemeester en partijgenoot Dimitri Van Laere omschrijft hem als een zeer betrokken Kruibekenaar met het hart op de juiste plaats. "Vaak legde hij, op zijn eigen unieke manier, de vinger op de wonde en zette hij zich vervolgens in om problemen aan te pakken. Hij schaarde zich echter ook achter ideeën die onze gemeente moesten verbeteren. Ik ben uitermate trots op het feit dat Kamiel in ons team zat."


Eeuwige optimist:


Kamiel Van Gheem stond ook bekend om zijn kwinkslagen en optimisme. "Of het nu in het college was, de gemeenteraad of eender welke vergadering, hij maakte het voor iedereen aangenaam met zijn aanwezigheid", blikt Van Laere terug. "Hij vond het belangrijk dat de mensen rondom hem zich goed voelden. Kamiel genoot er ook van om gelukkige mensen rond zich te hebben. Ik zal hem missen maar nooit vergeten, hij heeft voor altijd zijn plaats veroverd in mijn hart. Hij was en zal steeds een kameraad blijven. We willen nu in de eerste plaats echter onze deelneming betuigen aan zijn weduwe Leni en de familie."


Ook oud-burgemeester Antoine Denert koestert dierbare herinneringen aan Kamiel Van Gheem. "Kamiel was geen prof of doctor met grote onderscheidingen maar in mijn ogen had hij de hoogste onderscheiding om altijd een 'lieve mens' te zijn voor anderen."Kamiel Van Gheem was ook jarenlang voorzitter van voetbalclub Jong Vlaanderen Kruibeke.

Kamiel Van Gheem was ook jarenlang voorzitter van voetbalclub Jong Vlaanderen Kruibeke. 

Foto: Kristof Pieters.


Bron: www.hln.be