Schooltje bakt wafels voor warmste week ten voordele van Think-Pink.

13-12-2018 20:46


Auteur: Koen Baten - hln.be/regio/berlareLise (rechts) kwam met het idee om als goede doel Think-Pink te kiezen nadat haar oma borstkanker kreeg.

Lise (rechts) kwam met het idee om als goede doel Think-Pink te kiezen nadat haar oma borstkanker kreeg.

Foto: Geert De Rycke.
Berlare: Basisschool de Duizendpoot in Berlare bakte donderdag de hele dag meer dan 2.000 wafeltjes om daarna te verkopen ten voordele van de Warmste Week. Het goede doel dat gekozen werd, is Think-Pink. Dit werd gekozen door leerlinge Lise van Mingeroet (10), wiens oma dit jaar borstkanker kreeg, maar het wel overleefde. 


"Ik had vorig jaar al de Warmste Week gezien, en vond het toen al een goed idee om mee te doen", aldus Lise. "Toen mijn oma dit jaar ziek werd, stelde ik het voor in de leerlingenraad en aan de school, en zij vonden het meteen een goed idee. Ik vind het ook leuk dat we dit kunnen doen voor mijn oma en vele anderen die te maken krijgen met borstkanker." 


De oma van  Lise is op de hoogte en was zeer geëmotioneerd door de actie die haar kleindochter wilde organiseren. "Ze heeft me bedankt en vond het erg lief dat ik dit wou doen voor haar", aldus Lise. 


De wafeltjes werden gebakken in zeven groepen per klas. In totaal maakte elke klas ruim 200 wafeltjes, die dan per vier in een zakje werden ingepakt en verkocht zullen worden. De school hoopt meer dan 1.500 euro in te zamelen voor het goede doel. Foto: Geert De Rycke.  

Foto: Geert De Rycke. 
Foto: Geert De Rycke. Foto: Geert De Rycke.

 


Bron: www.hln.be