Sébastien Haller succesvol geopereerd aan teelbalkanker, roep om standaardcheck.

28-07-2022 18:21

 

 

Auteur: Sportredactie - ad.nl/buitenlands-voetbal

 

 

Sébastien Haller. 

MAGO/Revierfoto

 
 
 
 
 
 
Sébastien Haller is succesvol geopereerd aan teelbalkanker. Dat meldt zijn club Borussia Dortmund. ,,De operatie is zeer, zeer goed verlopen en het gaat heel goed met hem”, zei sportdirecteur Sebastian Kehl van BVB in een video-interview.
 
,,Hij was stabiel en ongelofelijk positief. Hij heeft tegen zijn ploeggenoten gezegd: ‘Doe jullie werk en geef alles. Zorg ervoor dat als ik terugkeer we nog helemaal in de titelstrijd zijn’. Dat zullen de jongens ook doen”, zei Kehl.
 
Bij de international van Ivoorkust werd ruim een week geleden teelbalkanker geconstateerd. Haller voelde zich niet lekker na een training in Zwitserland. Onderzoek in een ziekenhuis wees uit dat de ex-Ajacied een tumor bij een zaadbal had.
 

Standaardcheck op teelbalkanker:


Voormalig Bundesliga-speler Marco Russ, bij wie in 2016 teelbalkanker werd geconstateerd, roept clubartsen op tot een standaardcheck. Russ, oud-verdediger van Eintracht Frankfurt, pleit ervoor dat de controle op tumoren bij de teelballen wordt opgenomen in de standaard medische controle die clubs doen bij nieuwe spelers.

 

,,Het hart en de longen worden gecontroleerd, de testikels moeten daarbij worden meegenomen. Dat is een kwestie van twee minuten”, zei de 36-jarige Duitser, die in 2016 een operatie onderging. Het afgelopen jaar werd ook teelbalkanker geconstateerd bij onder anderen Marco Richter van Hertha BSC en Timo Baumgartl, die door Union Berlin van PSV wordt gehuurd.

Volgens Russ kan het ook helpen als spelers een volledige medische check krijgen als ze terugkeren voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ,,Dat kan ergere gevolgen voorkomen, zonder twijfel”, zei Russ.

 

 

 

Bron: www.ad.nl