Sem (13) uit Wognum loopt zomer en winter in korte broek voor Samenloop voor Hoop.

29-08-2019 20:53


Auteur: Ronneke van der Genugten - noordhollandsdagblad.nlSem (13) uit Wognum loopt zomer en winter in korte broek voor Samenloop voor Hoop            

Sem Markvoort loopt en fietst al een jaar rond in korte broek om geld in te zamelen.

Wognum: Stilstaan bij kanker en het leven vieren, dat is waar de 24-uurs wandelestafette SamenLoop voor Hoop van het KWF Kankerbestrijding voor staat. In het Streekbos lopen deelnemers op 14 en 15 september 2019 de klok rond om geld in te zamelen voor het goede doel. Door twaalf maanden lang in korte broek rond te lopen, vraagt Sem Markvoort (13) uit Wognum aandacht voor deze rotziekte.

            

Met blote benen rondlopen- en fietsen. In de zomer prima te doen, maar in de wintermaanden krijgen de onderdanen van Sem Markvoort uit Wognum het stevig voor de kiezen. "Je benen wennen er wel aan. Ik heb het niet koud gehad. En ik mag wel gewoon een trui aan hoor", vertelt Sem die op 1 januari 2019 is begonnen met zijn actie om geld in te zamelen voor SamenLoop voor Hoop. "In de zomermaanden heb ik minder geld opgehaald, omdat het dan niet zo opvalt. 's Winters vragen mensen waarom ik in korte broek loop. Als ik het dan uitleg, doneren ze vaak. Of ik krijg een compliment. 'Dat doe je goed' zeggen ze dan."


'Je bent helemaal gek in je hoofd', kreeg Sem te horen toen hij op een winterse dag op de markt rondliep. "Daar lach ik dan maar om. Ik heb toevallig wel al 365 euro opgehaald", glundert hij trots. "Ik vind het heel erg dat mensen kanker hebben en er aan overlijden. Mijn stiefopa heeft huidkanker op zijn hoofd en een opa van een vriendje is aan kanker overleden."


KinderLoop:

Helaas worden ook kinderen geconfronteerd met kanker. Ze kennen vaak wel iemand die ziek is geweest of misschien zelfs overleden is aan kanker. De KinderLoop, een verkorte sponsorloop van 24 minuten, is een mooie manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken en het biedt kinderen de kans om zich actief in te zetten voor een goed doel. "Vorig jaar heb ik aan de KinderLoop meegedaan, dit jaar treed ik op als DJ." Tijdens de KinderLoop treden ook 'Voice Kids'-artiesten Wieke uit Hoorn en Claude uit Enkhuizen op. Een deel van de opbrengst van de SamenLoop in het Streekbos gaat dit jaar niet uitsluitend naar het KWF, ook lokale initiatieven komen in aanmerking voor een financiële bijdrage.


Aanmelden kan nog steeds, als team of individueel, en voor de KinderLoop. Ook kan men aansluiten bij bestaande teams.


Deelnemers en projecten aanmelden voor een bijdrage kan via: www.samenloopvoorhoop.nl/westfriesland  Bron: www.noordhollandsdagblad.nl