Situatie van ernstig zieke Simon Kistemaker opnieuw verslechterd.

14-11-2021 17:43Auteur: Sportredactie - ad.nl/nederlands-voetbalPortret van de legendarische voetbaltrainer Simon Kistemaker thuis in Heemskerk.

Portret van de legendarische voetbaltrainer Simon Kistemaker thuis in Heemskerk. 

Pim Ras Fotografie.


De situatie van Simon Kistemaker is opnieuw flink verslechterd. De voormalig trainer kwakkelt de laatste jaren al met zijn gezondheid en is nu opnieuw getroffen door ziekte. De 81-jarige Kistemaker kampt met darmkanker, prostaatkanker en uitzaaiingen in zijn longen en lever.


Dat vertelde Hans Kraaij Junior zondagochtend bij ESPN. ,,Sinds zijn vrouw is overleden, is zijn lust om te leven een stuk afgenomen'', aldus de analyticus. Kraaij was samen met Erik ten Hag op bezoek bij Kistemaker. ,,Hij zei dat hij het fijn vond dat hij afscheid kon nemen van Erik, want hij wil niet meer. Toen we vertrokken, zei hij dat hij van ons houdt. Dat zou de stoere Simon Kistemaker in normale omstandigheden nooit tegen ons zeggen.''


Kistemaker kroonde zich in 1991 met Kraaij Junior en Ten Hag in zijn ploeg tot ongeslagen kampioen van de eerste divisie. De Kist werkte in het verleden eveneens voor onder meer SC Cambuur, FC Utrecht en Telstar. De laatste jaren overleefde Kistemaker onder meer een hersentumor, prostaatkanker en darmkanker. In 2020 overleed zijn vrouw Thea op 72-jarige leeftijd. 
Bron: www.ad.nl