Slipjes in straatbeeld vragen aandacht voor onderzoek naar baarmoederhalskanker te België.

27-08-2021 19:48


Auteur: bvdl - nieuwsblad.beSlipjes in straatbeeld vragen aandacht voor onderzoek naar baarmoederhalskanker

De voorbijgangers op de Cingel in het centrum van Vosselaar kunnen niet naast de slipjes kijken. 

FOTO: LOKAAL BESTUUR VOSSELAAR.


VOSSELAAR - Tientallen vrouwenslipjes op enkele waslijnen zijn plots in het straatbeeld van Vosselaar opgedoken. De onderbroeken hangen er niet om te drogen maar wel om aandacht te vragen voor onderzoek naar baarmoederhalskanker.


Heel wat inwoners van Vosselaar keken donderdag maar raar op toen ze aan het graspleintje op de Cingel tientallen onderbroeken met wasspelden zagen hangen op een lijn. De vrouwenslips hangen er niet om promotie te maken voor een lingeriemerk, maar wel om aandacht te vragen voor onderzoek naar baarmoederhalskanker. De gezondheidsraad van Vosselaar kwam op de proppen met dit bijzonder initiatief.


"We merkten op dat bijna een derde van onze vrouwelijke inwoners zich niet tijdig laat onderzoeken", luidt het bij de gezondheidsraad in Vosselaar. "In Vlaanderen worden elk jaar 350 vrouwen door baarmoederhalskanker getroffen. In90% van de gevallen zou de diagnose nochtans vermeden kunnen worden door vroegtijdige opsporing." De gezondheidsraad raadt vrouwen tussen 25 en 64 jaar aan om driejaarlijks bij een huisarts of gynaecoloog een uitstrijkje te laten nemen.Slipjes in straatbeeld vragen aandacht voor onderzoek naar baarmoederhalskanker
Een spandoek geeft de ware toedracht van de actie met de onderbroeken weer. 

FOTO: LOKAAL BESTUUR VOSSELAAR.
Slipjes in straatbeeld vragen aandacht voor onderzoek naar baarmoederhalskanker
De voorbijgangers op de Cingel in het centrum van Vosselaar kunnen niet naast de slipjes kijken. 

FOTO: LOKAAL BESTUUR VOSSELAAR.
www.baarmoederhalskanker.bevolkingsonderzoek.be

Bron: www.nieuwsblad.be