Speciaal zomerfestival voor kankerpatiëntjes Tybo en Ferre op de velden van voetbalploeg Flandria Paal te België op 3 Augustus 2019.

03-11-2019 11:00Tybo (links) en Ferre (rechts)

Tybo (links) en Ferre (rechts).

Foto RV.
Beringen Op zaterdag 3 augustus vindt in Beringen een speciaal zomerfestival plaats ten voordele van Tybo (4) en Ferre (6). Deze twee dappere jongens lijden aan kanker en de opbrengsten van het event gaan dan ook naar hun moedige strijd.


Het festival vindt plaats op de velden van voetbalploeg Flandria Paal tegenover Esso Rutten aan de Diestersesteenweg in Paal. Geen toeval, want het tankstation is nauw betrokken bij de twee kankerpatiëntjes. Tybo is immers de kleinzoon van één van de werknemers en Ferre is de zoon van een trouwe klant. "Mijn ouders geven een feest voor hun vijftigste verjaardag. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de giften van dit feest aan de twee jongens zou worden geschonken", vertelt Pieter Beerten. 


Toen de organisatie stilaan vorm kreeg, bleek het nog grootser te kunnen. "Een klant die regelmatig kinderanimatie doet, kwam op het idee om een benefiet te koppelen aan de inzameling voor het goede doel. Bijgevolg kreeg het zomerfestival vorm. In de eerste plaats hopen we dat Tybo en Ferre met het geld eens iets fijn kunnen doen, want ze hebben het al zwaar genoeg."


Koekjes voor Tybo:

Tybo uit Heusden-Zolder lijdt aan een wel erg zeldzame vorm van kanker. Er zijn twee tumoren aanwezig in zijn liesstreek met uitzaaiingen tot op de longen. Eerder dit jaar werd voor hem in en rond Heusden-Zolder al de actie 'Koekjes voor Tybo' gelanceerd. De initiatiefnemers wilden met zelfgebakken koekjes de ouders van Tybo financieel steunen. De actie werd een succes, maar momenteel is men even aan een welverdiende zomerstop toe.  


De familie van de jongetjes zal mee helpen op het event.


Het festival begint om 11:00uur en duurt tot ongeveer 16:30 uur.


Deze dag staat garant voor spelplezier met onder meer kinderanimatie van Pi & Po, springkastelen, foodtrucks en verschillende leuke workshops. Zo leer je bijvoorbeeld knutselen met schrinkelpapier en zandplaten. 


Tickets kosten vijf euro.

Elk kind dat zich inschrijft krijgt ook een kleine verrassing die in de prijs zit ingerekend.


Deze tickets zijn verkrijgbaar bij Esso Rutten in Paal.


Wie vrijblijvend een storting wil doen, kan dat via het rekeningnummer BE52 7350 5186 800
Bron: www.hln.be