Sportverslaggever Huub van Aerssen overleden.

12-08-2022 19:59

 

 

Auteur: de redactie - leusderkrant.nl/lokaal

 

 

 

 

Huub van Aerssen (links) op 7 mei, bij één van zijn laatste klusjes voor BDUMedia bij de viering van het 75-jarig bestaan van SVMM in Maarn. Op de foto feliciteert hij Helmert Lockhost met het jubileum en zijn koninklijke onderscheiding. 

Rinus van Denderen.

 
 
 
 
 
 
 
 
LEUSDEN/AMERSFOORT: Sportverslaggever Huub van Aerssen is in de nacht van dinsdag op woensdag op 74-jarige leeftijd overleden. De oud-voorzitter van de Amersfoortse voetbalclub VVZA leed aan longkanker. Die ziekte werd slechts enkele weken geleden geconstateerd. 
 
De oud-militair leidde de ‘Zeehelden’ in totaal zeven jaar, verdeeld over twee periodes. Hij was tevens Lid van Verdienste van  LTV Randenbroek vanwege zijn vele functies bij de tennisvereniging door de jaren heen. Ook leidde hij als bondsgedelegeerde van de KNLTB wedstrijden en toernooien bij diverse verenigingen.
 
 

VERSLAGGEVER: 

 

Van Aerssen was bovendien verslaggever en schreef voor diverse kranten waaronder -hoewel incidenteel- de Leusder Krant. Hij verzorgde ook lange tijd met collega’s Balt Gmelig en Willem van Veluw een wekelijks sportkatern in nieuwsblad De Stad Amersfoort. Hij maakte daarvoor verslagen van diverse sporten en berichtte over andere nieuwtjes vanuit lokale verenigingen. ,,Een serieuze man, maar altijd vriendelijk en sympathiek. Erg prettig om mee samen te werken”, kijkt oud-collega Balt Gmelig terug.

 

Vriend en fotograaf Rinus van Denderen werkte jarenlang nauw met hem samen in de verslaggeving voor nieuwsblad De Kaap (een BDU-uitgave op de Utrechtse Heuvelrug), waarvoor hij tot voor kort nog altijd actief was. ,,Betrokken, vakkundig en relatie-gericht. Hij had zijn zaakjes altijd goed voor elkaar; zijn betrouwbaarheid was echt 200 procent”, schiet Van Denderen als eerste te binnen. ,,Hij was ook fanatiek in het volgen van de voetbalcarrière van zijn kleinzoon; door weer en wind éérst op zaterdagochtend langs de lijn kijken en daarna in de middag langs andere sportvelden voor de krant.”
 
 

PLEZIER IN DE SPORT:

 

De lokale sport in brede zin had met name de belangstelling van Van Aerssen. Het sportieve niveau was bij de Amersfoorter ondergeschikt aan het plezier dat mensen beleefden aan hun sport en de club waarbinnen ze hun hobby konden bedrijven. Als sporter, bestuurder of vrijwilliger. In hun verhalen was Van Aerssen bij uitstek geïnteresseerd. 

 

Van Aerssen deed nog verslag van de nacompetitie van voetbalseizoen 2021/2022 toen begin van de zomer longkanker werd geconstateerd. Een geplande chemokuur en immuuntherapie mochten niet meer baten. Het volgen van diverse sportieve verrichtingen in seizoen 2022/2023 had zijn laatste moeten worden.