Sta op tegen kanker kostte gemeente bijna 29.000 euro.

10-04-2020 20:48Presentatie aan de raad van de live Tv show Sta Op Tegen Kanker

Presentatie aan de raad van de live Tv show Sta Op Tegen Kanker.

Foto: Hannie Visser-Kieboom.
GORINCHEM: De gemeente Gorinchem heeft 28.915 euro aan kosten gemaakt voor de live tv show Sta op Tegen Kanker. De show zou 10 juni live vanaf de Groenmarkt in de stad worden uitgezonden, maar is inmiddels gecanceld vanwege de coronacrisis.

                                             

KWF en I Care Productions lieten de gemeente 31 maart 2020 weten dat de show niet door zou gaan. Een dag eerder hadden ze nog laten weten het programma wel te willen maken, maar dan zonder publiek. De Gorinchemse raad had op 23 januari 2020 besloten maximaal 300.000 euro uit te trekken voor de show. Van dat bedrag van drie ton was reeds 28.915 euro (ex BTW) uitgegeven aan personeelskosten voor de voorbereiding van het aanvragen van de evenementenvergunning voor de show Nederland Staat Op Tegen Kanker. Deze vergunning werd 25 maart 2020 aangevraagd.


Ook is een deel van het budget uitgegeven ter voorbereiding van de promotie van Gorinchem tijdens de live tv show.


KWF en I Care Productions hebben de gemeente voorgesteld het evenement te verplaatsen; als opties zijn najaar 2020 en voorjaar 2021 genoemd. Het college heeft de organisatoren laten weten dat bij een nieuwe datum ook weer een nieuw verzoek tot een bijdrage van de gemeente moet worden ingediend. Het nieuwe voorstel kan dan in mei/juni aan de raad worden voorgelegd.


De live tv show zamelt geld in voor het KWF kankerfonds en wordt jaarlijks op een andere locatie opgenomen.Bron: www.destadgorinchem.nl/lokaal/politiek