Stad Oudenburg zet borstkankermaand in de aandacht: “Het hele stadhuis wordt in het roze belicht”.

07-10-2021 10:39


Auteur: Maikel Marichael - hln.be/oudenburgOktober is borstkankermaand

Oktober is borstkankermaand.

Foto: Getty Images.

OUDENBURG: Oktober is internationale borstkankermaand en dus het uitgelezen moment om bewustwording omtrent de ziekte te vergroten, want een vroege opsporing is nog steeds van levensbelang. "Met verschillende acties willen in de stad willen we het belang een borstscreening in de kijker zetten", zegt schepen van Welzijn Romina Vanhooren (Open Vld).


Tweejaarlijks worden vrouwen van 50 tot en met 69 jaar uitgenodigd om een screeningsmammografie te laten nemen. Hierdoor kan borstkanker vroegtijdig opgespoord worden, wat de kans op genezing vergroot. "Als gezonde gemeente en sinds 2019 Think Pink gemeente willen we het bewustzijn rond borstkanker in de kijker zetten en ook iedereen een hart onder de riem steken die met kanker getroffen is", aldus Vanhooren. "Daarom doen we tijdens de maand oktober verschillende acties. In de bibliotheek zal er de ganse maand een boekenstand opgesteld worden dat in het teken staat van kanker."


Als eyecatcher wordt het stadhuis van 4 tot en met 10 oktober 2021 in het roze belicht en zullen de roze Think Pink vlaggen op de verschillende locaties hangen in onze stad. Daarnaast zullen roze lintjes ten voordele van Think Pink verkocht worden in alle loketdiensten.
Bron: www.hln.be