'Stadsverbinder' Gert-Jan Cornel (62) overleden.

14-01-2022 19:24


Auteur: Chris de Waard - sleutelstad.nlGert-Jan Cornel kreeg in augustus 2021 een Koninklijke Onderscheiding.

Gert-Jan Cornel is afgelopen maandagavond 10 Jan 2022 op 62-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Dat Cornel ziek was, werd elf maanden geleden duidelijk. Hij kreeg toen te horen dat hij uitgezaaide alvleesklierkanker had.


Gert-Jan Cornel was zeer geliefd in Leiden en op allerlei vlakken actief. Voor al die zaken waarmee hij Leiden verrijkte, werd hij in augustus 2021 Koninklijk onderscheiden. Locoburgemeester Yvonne van Delft mocht hem tijdens een bijeenkomst in kleine kring die werd gehouden in PLNT de versierselen opspelden die bij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau horen.


De voormalige directeur van de Leidse Welzijns Organisatie werd bij die gelegenheid door Van Delft getypeerd als 'grote stadsverbinder'. En dat was hij. Als voetbalcoach bij ASC Oegstgeest, voorzitter van de Speeltuin Maredijk, oprichter van Peen en Ui, vrijwilliger bij het Openluchttheater in de Leidse Hout, Open Makers en als bestuurslid van Stadslab. En dat is nog maar een greep uit alle zaken waarvoor hij zich hard maakte.


Gert-Jan Cornel is in het bijzijn van zijn familie rustig overleden. "Hij is de afgelopen weken toch nog sneller achteruit gegaan dan gedacht. We zijn heel verdrietig maar kijken ook terug op een mooie en intense periode van 11 maanden sinds de diagnose uitgezaaide alvleesklierkanker", zo staat op de rouwkaart. "Hij heeft, zoals hem past, zijn lichaam geschonken aan de wetenschap voor onderwijs en onderzoek."


Voor iedereen die een mooie herinnering met Gert-Jan Cornel wil delen, is een speciale herdenkingspagina aangemaakt. Daar kan een tekst, foto, filmpje of muziek worden achtergelaten. In plaats van bloemen wilde Gert-Jan graag dat mensen een of meer bomen planten om CO2 te compenseren. Dat kan via Trees for All. Komend voorjaar wil zijn familie een grote bijeenkomst organiseren om Gert-Jan te herdenken.
Bron: www.sleutelstad.nl