Stelvio for Live op 1 september 2018.

09-09-2018 00:00Op zaterdag 1 september 2018 organiseren wij voor de 7e keer op rij de beklimming van de Passo dello Stelvio.


Wij dagen deelnemers uit om deze indrukwekkende bergpas hardlopend, fietsend of wandelend te bedwingen en hiermee geld in te z\amelen voor een persoonlijke behandeling op maat voor elke kankerpatiënt.


Wij geloven in behandeling van kankerpatiënten op basis van hun eigen tumor-DNA-profiel. Om dit mogelijk te kunnen maken en patiënten een langer en beter leven te geven, zamelen wij geld in voor geïndividualiseerd kankeronderzoek. Vanuit onze passie voor sport doen wij dit door het organiseren van het jaarlijks terugkerende sportevenement Stelvio for Life.


Uniek evenement:

Stelvio for Life vindt jaarlijks op de zaterdag in de laatste week van augustus of eerste week van september plaats. Het is een uniek, kleinschalig en exclusief evenement waarvoor de pas elke zomer één dag gemotoriseerd verkeersvrij wordt gemaakt. Lees verder


Indrukwekkende berg:

Officieel heet de pas de 'Passo dello Stelvio', een pas die behoort tot één van de mooiste bergwegen ter wereld en één van de hoogste bergen van Europa! Tijdens Stelvio for Life beklimmen wij de berg vanaf de zuidzijde vanuit Bormio, een pittoresk plaatsje met een middeleeuws karakter. De klim vanuit Bormio is 21,1 km lang, overbrugt 1.533 hoogtemeters en finisht na 40 haarspeldbochten op 2.758 m hoogte. Spectaculair dus! Lees verder


Jouw bijdrage aan het goede doel:

Deelnemers zamelen per hoogtemeter minimaal €1,- sponsorgeld in. Dat betekent dat iedere deelnemer in totaal € 1533,- inzamelt voor het goede doel. De opbrengst van jouw sponsorgeld komt 100% ten goede aan Barcode for Life. Deze stichting werft fondsen exclusief voor het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT). Dit onderzoekscentrum heeft de missie om voor patiënten met kanker de meest effectieve en minst schadelijke behandeling van kanker te creëren. Meer lezen over Barcode for Life en het CPCT.


Wat kost het om deel te nemen?

Om te kunnen deelnemen aan het event vraagt Stelvio for Life € 50,- inschrijfgeld aan elke deelnemer. Dit inschrijfgeld wordt, samen met de bijdragen van onze (hoofd)sponsors, gebruikt om het evenement te organiseren. Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat het door jou binnengehaalde sponsorgeld volledig ten goede komt aan het CPCT!


Handig om te weten:

Er is een groot aantal accommodaties beschikbaar om tijdens de Stelvio for Life in te verblijven. Via www.bormio.it/english/  kom je op een pagina met links naar verschillende accommodaties. Er zijn daarnaast nog veel meer accommodaties in Bormio en omgeving te vinden.


Aanmelden kan tot 14 juli 2018 óf wanneer we ons maximum aantal deelnemers van 500 hebben bereikt!


Meer informatie en aanmelden: https://www.stelvioforlife.nl/    

       

Bron: www.stelvioforlife.nl