Steun voor zieke Vic (13) met veiling van unieke voetbaltruitjes: “Omdat alle tieners moeten kunnen blijven dromen”.

02-06-2021 19:00
Vier unieke voetbaltruitjes kunnen dankzij Geert De Vlieger onder de veilinghamer. Vic droomt ondertussen volop van zijn eigen mancave.

Vier unieke voetbaltruitjes kunnen dankzij Geert De Vlieger onder de veilinghamer. Vic droomt ondertussen volop van zijn eigen mancave. 

Foto: Geert De Rycke.


LEBBEKE: Een mancave, groot genoeg voor al zijn vrienden én zijn voetbalspullen. Meer vraagt Vic Van Dender (13) uit Lebbeke niet. De jongen vecht al ruim een jaar tegen leukemie, maar blijft dromen. Hulp krijgt hij van Geert De Vlieger, ooit keeper voor de Rode Duivels en Lebbekenaar. Die zorgde voor enkele unieke voetbaltruitjes om te veilen. "Het verhaal van Vic raakt me", zegt hij.


Een paar jaar geleden was Vic Van Dender nog een beloftevol voetballertje, aangesloten bij de jeugdwerking van FC Lebbeke. Maar midden maart vorig jaar sloeg het noodlot toe. Na weken van felle buikpijn viel het verdict: Vic bleek acute leukemie te hebben. "Er volgden een eindeloze reeks van onderzoeken en behandelingen", vertellen mama Karla en papa Pascal. "Midden de coronacrisis zakte de grond van onder onze voeten weg."


Sindsdien volgt Vic een chemokuur. "Om de 2,5 maand moet ik enkele dagen naar het ziekenhuis voor een intensieve kuur. Voetballen gaat even niet meer", vertelt hij moedig. "De medicijnen hebben hun invloed op mijn spieren en gewrichten en ik moet heel vaak bij de kinesist. Er wacht me nog een tijd revalidatie. Ik probeer halve dagen naar school te gaan."De Tekst gaat verder onder de Foto:Vic gaat moedig om met zijn strijd tegen leukemie.

Vic gaat moedig om met zijn strijd tegen leukemie. 

Foto: Geert De Rycke.

Mancave:


De eerste resultaten zien er ondertussen goed uit, maar de bijwerkingen van alle medicatie zijn zwaar. "Vic draagt het echter allemaal als een man", getuigen mama en papa. "En echte mannen, die verdienen een mancave. Toch? Het is dé grote droom van onze Vic en dat willen we hem graag, samen met vrienden en familie, bezorgen. Evident is dit echter niet, zeker financieel gezien. Gelukkig is er Make-A-Wish die wil helpen om deze droom voor Vic te realiseren."
Ik ben ook peter van Kom Op Tegen Kanker. Als zo'n verhaal dan in eigen gemeente voorkomt, ben je snel bereid te helpen.

Geert De Vlieger.

Er werden al enkele acties opgezet, zoals een snoepverkoop en wandelzoektocht. Nu springt ook Geert De Vlieger, gewezen voetballer, in de bres. Hij zorgt ervoor dat er vier unieke voetbaltruitjes geveild kunnen worden. "Vics verhaal laat me niet onberoerd", zegt De Vlieger. "Ik ben ook peter van Kom Op Tegen Kanker. Als zo'n verhaal dan in eigen gemeente voorkomt, ben je snel bereid te helpen. Het is belangrijk dat tieners zoals Vic kunnen blijven dromen. Ik slaagde erin vier truitjes op de kop te tikken, die bij voetbalfans toch gegeerd zullen zijn."De Tekst gaat verder onder de Foto:Het pronkstuk van de te veilen shirt volgens Vic: een shirt van Mbokani van RAFC Antwerp, gesigneerd door de spelers van de club.

Het pronkstuk van de te veilen shirt volgens Vic: een shirt van Mbokani van RAFC Antwerp, gesigneerd door de spelers van de club. 

Foto: Geert De Rycke.

"Chillen met vrienden"


Via Jelle Van Damme geraakte De Vlieger aan een shirt van Mbokani van RAFC Antwerp, de favoriete club van Vic. Spelers van de club zetten hun handtekening op het truitje. Er zijn ook twee gedragen wedstrijdshirts van Club Brugge-spelers Ruud Vormer en Hans Vanaken. Een shirt van Anderlecht, getekend door Kompany, maakt het rijtje compleet. De shirts worden via de website Vics Wish geveild.De veiling loopt tot 13 juni 2021"Een perfect idee om papa's te plezieren voor vaderdag", hint De Vlieger.


Vic op zijn beurt weet al perfect hoe zijn mancave er zal moeten uitzien. "Groot genoeg zodat er veel vrienden kunnen komen", zegt hij. "Dan kan ik er chillen met mijn maten van zodra het weer mag. En al mijn voetbalspullen moeten er een plaatsje krijgen. Een poolbiljart staat ook op het verlanglijstje."


Make-A-wish is bereid de inrichting van de mancave op zich te nemen. Maar eerst moet er gebouwd worden. "Ook wie kan helpen met materiaal of hulp bij het bouwen is welkom", klinkt het.


Alle info is te vinden op www.vics-wish.be
Bron: www.hln.be