Steunbetuigingen stromen binnen voor Louis van Gaal: ‘We zenden je kracht en moed’.

04-04-2022 16:59

 

Auteur: Sportredactie - ad.nl

 

 

Het bericht van Louis van Gaal dat hij lijdt aan een agressieve vorm van prostaatkanker maakt veel los in de sportwereld. Onder meer zijn oude clubs Manchester United, FC Barcelona, Bayern München en Ajax laten via Twitter van zich horen en wensen de bondscoach van het Nederlands elftal veel sterkte. 

 

,,Iedereen bij Manchester United staat volledig achter onze oude trainer Louis van Gaal in zijn strijd tegen kanker. We zenden je kracht en moed toe, Louis”, schrijft United, waar Van Gaal tussen 2014 en 2016 werkzaam was.

 

Ook FC Barcelona plaatst een foto uit de tijd dat Van Gaal daar trainer was. ,,Onze gedachten en gebeden gaan uit naar onze oude manager Louis van Gaal”, zo luidt het bijschrift. ,,Blijf sterk en word snel beter, Louis.” Van Gaal won met de Catalanen twee landstitels, een Spaanse beker en de Supercup.

 

Namens Ajax poseerden directeur Edwin van der Sar en ex-spits Klaas-Jan Huntelaar, die sinds kort deel uitmaakt van de technische organisatie, 's middags met een shirt dat de club voor Van Gaal had laten maken.

 

Bayern München, de club die hij tussen 2009 en 2011 onder zijn hoede had, wenst Van Gaal een ‘snelle genezing.’ Sparta en Antwerp FC, de clubs waarvoor hij voetbalde, steken hem eveneens een hart onder de riem.

 

Dat geldt ook voor Telstar. Van Gaal voetbalde voor de club uit Velsen en zat dit seizoen zelfs nog een keer als hoofdtrainer op de bank. Onder zijn leiding won Telstar met 1-0 van Jong AZ.

 

Ook de UEFA leeft mee. ,,Namens de Europese voetbalgemeenschap sturen we onze beste wensen naar de Nederlandse bondscoach. We zijn in gedachten bij je Louis.”

 

De KNVB plaatst een foto van Van Gaal in combinatie met een oranje hartje. De 70-jarige trainer is bezig aan zijn derde termijn als bondscoach van Nederland en is van plan om ondanks zijn ziekte eind dit jaar gewoon voor de groep te staan bij het WK in Qatar.

 

De KNVB wil niet zeggen hoe lang de bond hiervan al op de hoogte was. ,,Wat een werkgever en werknemer bespreken, is iets wat tussen beiden moet blijven”, aldus een woordvoerder. ,,Louis is de bondscoach en een werknemer van de KNVB. Natuurlijk hebben we hem veel beterschap gewenst.”

 

De voetbalbond stelde Van Gaal in augustus vorig jaar voor de derde keer aan als bondscoach van het Nederlands elftal. Op dat moment had hij al prostaatkanker. 

 

Ook AZ is in gedachten bij de trainer die de club in 2009 na 28 jaar wachten weer kampioen van Nederland maakte.

 

En de Duitse voetbalbond.

 

 

Steunbetuigingen stromen binnen voor Louis van Gaal: ‘We zenden je kracht en moed’.

 

 

 

Voor alle Twitterberichten van dit Artikel klik hier

 
 
 
 
Bron: www.ad.nl