Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland te Beverwijk.

09-02-2014 18:54
 

 


In het laatste stadium van het leven hebben mensen vaak dag en nacht verzorging en aandacht nodig. Voor de partner, familie en vrienden (mantelzorgers) kan deze zorg moeilijk vol te houden zijn en soms zijn er geen naasten. De Hospice Groep met haar coördinatoren en vrijwilligers kan deze ondersteuning bieden, zowel voor de zorg thuis als in het Hospice.

Onze speciaal hiervoor getrainde vrijwilligers verlenen palliatieve zorg (=verzachting/verlichting).

Met de aangeboden zorg wordt getracht de kwaliteit van het leven zo optimaal mogelijk te houden. Wij streven er naar om die ruimte en vrijheid te geven waar men behoefte aan heeft opdat er meer energie overblijft om tijd door te kunnen brengen met familie en vrienden.


 


Verblijf in Hospice

Als de ondersteuning thuis niet (meer) kan, dan biedt het Hospice wellicht een oplossing.
Ons “Bijna Thuis huis” is gevestigd in een grote oude karakteristieke villa aan de Zeestraat in Beverwijk. Het huis is ingericht voor opvang van mensen die in de terminale fase zijn, waarbij zoveel mogelijk een huiselijke sfeer wordt nagestreefd (bijna net als thuis).
Er zijn vier kamers (met eigen badkamer) met elk een eigen karakter. Alle kamers zijn op de begane grond en zijn zo compleet mogelijk ingericht. Elke gastbewoner kan echter met persoonlijke en dierbare bezittingen de kamer verder inrichten, zodat het een “eigen” sfeer krijgt.


Huisdieren zijn, na overleg, welkom.


Daarnaast is er een gemeenschappelijke huiskamer, keuken en een binnentuin met vijver.
Voor familieleden bestaat bovendien de mogelijkheid om in het huis te overnachten, al of niet bij de bewoner op de kamer.

Vaste bezoektijden zijn er niet. Familie en vrienden kunnen komen en gaan wanneer zij en de gastbewoner dat zelf willen. Alles is er op gericht om zoveel mogelijk de eigen levenssfeer te behouden.


 


Adresgegevens

Stichting Hospicegroep Midden-Kennemerland
Zeestraat 92
1942 AT Beverwijk
telefoon 0251-218316
fax 0251-218352
e-mail: info@hospice-beverwijk.nl


Hospice Huis
Zeestraat 92
1942 AT Beverwijk


Voor meer informatie en vragen over ondersteuning in de thuissituatie of in het Hospice Huis is de coördinatie bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

U kunt ons 24 uur per dag bereiken op nummer 06-51174089 

Bron:  www.hospice-beverwijk.nl